Toyota lansează actualizări pentru GR Supra, cu surplus de putere şi caracteristici dinamice îmbunătăţite

14 Februarie 2020, 13:18
Denis Godorozea
Toyota anunţă o serie de actualizări pentru sportcar-ul GR Supra. Deşi noua generaţie a modelului iconic a fost lansată pe piaţă abia cu un an mai devreme, niponii continuă să actualizeze şi să îmbunătăţească sportcar-ul de la an la an. Noile modificări pregătite de Toyota aduc un surplus de putere unităţilor de propulsie şi promit caracteristici dinamice îmbunătăţite.
Propulsorul turbo B58 livrat de BMW, ce se instalează sub capota Toyota GR Supra, a beneficiat de pistoane noi, datorită cărora compresia a fost micşorată de la 11.0:1 la 10.2:1, dar şi de un sistem de evacuare modificat. Graţie actualizărilor puterea maximă a unităţii de propulsie a fost mărită de la 340 CP la 377 CP, pe când cuplul maxim atinge acum 499 Nm (anterior — 495 Nm). Cutia automată cu 8 rapoarte nu a suferit modificări, însă tratamentul aplicat propulsorului a rezultat într-un timp mai bun de acceleraţie de la 0 la 60 mph (0-97 km/h), fiind acum de 3.9 secunde, sau cu 0.2 secunde mai rapid decât anterior.
Niponii anunţă actualizări la nivel de caroserie şi cuşcă de siguranţă, ce au îmbunătăţit rigiditatea elementelor respective. Suspensia şi servodirecţia au fost recalibrate pentru o precizie mai înaltă, în special în abordarea virajelor. Sistemul multimedia standard de 6.5 inch a fost exclus în totalitate, pentru toate versiunile fiind prevăzut acum sistemul cu ecran de 8.8 inch.
Concomitent cu aceste modificări pe piaţa americană va fi lansată o variantă incipientă Toyota GR Supra, cu benzinar de 2.0 litri sub capotă. Motorizarea a fost iniţial disponibilă pe piaţa niponă, iar ulterior a debutat şi în Europa. Motorul este livrat de BMW şi are la activ 259 CP şi 400 Nm, fiind cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte. În această ipostază coupe-ul indică un timp de acceleraţie până la 60 mph de 5.0 secunde.
Va fi disponibil un pachet nou de modificări exterioare, denumit A91 Edition. Acesta include carcase pentru oglinzile retrovizoare exterioare şi un eleron posterior din fibră de carbon. Jantele standard vor fi înlocuite cu unele originale, de culoare neagră, iar habitaclul va fi tapisat cu Alcantara.

Iniţial versiunile actualizate Toyota GR Supra vor fi disponibile pe piaţa nord-americană, însă ulterior vor fi lansate şi în Europa şi Japonia. În SUA vânzările vor demara în luna iunie a acestui an.
0
1,137
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!