Toyota planifică să lanseze o versiune de performanţă pentru Corolla! Când va apărea hot-hatch-ul?

14 Februarie 2020, 10:43
Denis Godorozea
Toyota va lansa o versiune de performanţă pentru actuala generaţie Corolla — viitorul model, semnat de Gazoo Racing (GR), va prelua o parte din substratul tehnic cu care a debutat hot-hatch-ul spectaculos Toyota GR Yaris.
Propulsorul dezvoltat de Toyota pentru modelul de performanţă GR Yaris este considerat acum cel mai puternic motor cu 3 cilindri lansat pe un model de serie. Unitatea niponilor de 1.6 litri este capabilă să livreze la activ 261 CP şi 360 Nm şi se pare că va fi preluată şi de viitoarea versiune de performanţă GR Corolla. Nu se cunoaşte, însă, dacă Corolla va moşteni şi transmisia cu care a uimit mai devreme Yaris, formată dintr-o cutie manuală cu 6 rapoarte şi un sistem de tracţiune integrală unic în lume, care poate distribui cuplul exclusiv pe o singură punte în funcţie de regimul de rulare selectat de şofer.
Sursele precizează, că până la lansarea GR Corolla mai sunt încă cel puţin câţiva ani, or aceasta ar urma să apară nu mai devreme de anul 2023. În prezent Toyota oferă pentru Corolla doar un pachet de modificări estetice şi tehnice minore, supranumit GR Sport.
0
1,174
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!