Toyota prezintă SUV-ul Highlander în echiparea de top cu accente sportive XSE

7 Februarie 2020, 09:26
Denis Godorozea
Toyota Highlander a preluat nivelul de echipare de top XSE de la sedanul Camry. SUV-ul nipon poate fi achiziţionat acum în versiunea de top cu o listă generoasă de opţionale dar şi cu un aspect exterior mai stilat, cu accente sportive. Niponii susţin că noua versiune aduce, însă, nu doar modificări de ordin stilistic, dar şi picanterii tehnice capabile să ofere o plăcere deosebită celui din spatele volanului.
Cea de-a patra generaţie Toyota Highlander a fost lansată acum un an, fiind disponibilă îniţial doar în nivelele de echipare standard, identice cu cele oferite predecesorilor. Acum însă niponii au decis să diversifice oferta în gama versiunilor cu prima versiune XSE din istoria modelului, unde indicile X sugerează un nivel de echipare de top, iar SE atribuie un surplus de sportivitate.
La nivel de design exterior echiparea XSE include bare de protecţie faţă şi spate modificate, în faţă fiind inclusă o priză de aer generoasă, iar la posterior integrat un difuzor cu două terminaţii ale sistemului de evacuare. Suprafeţele decorative cromate au fost excluse aproape în totalitate, iar standard sunt prevăzute jante originale de 20 ţoli. Habitaclul este ornamentat cu inserţii din fibră de carbon şi tapiserie din piele vopsită în două nuanţe — negru şi roşu.
Afară de aspectul exterior mai expresiv, Toyota Highlander XSE se distinge de celelalte versiuni cu un set special de jante, mai rigide, ce aduc un surplus de stabilitate în abordarea mai aventuroasă a virajelor. Amortizoarele vin la pachet cu un set de arcuri rigide şi un stabilizator posterior nou.
Concomitent niponii promit un volan mai receptiv şi mai informativ decât cel standard, însă sub capotă se vor situa doar unităţile de propulsie standard. Highlander este echipat cu benzinarul aspirat natural V6 de 3.5 litri, ce dezvoltă 299 CP şi 357 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, având standard tracţiune pe puntea faţă, cea integrală fiind disponibilă doar opţional.
0
1,742
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!