Volkswagen a pregătit un nou bolid electric de curse! De această dată — în caroseria precedentului Golf

3 Februarie 2020, 09:33
Denis Godorozea
În cadrul GP Ice Race din Austria Volkswagen a prezentat prototipul unui bolid de curse cu propulsie 100% electrică, Golf eR1, dezvoltat pe baza generaţiei precedente Golf cu tehnologii preluate de la supercar-ul electric ID R. Care este misiunea noului Golf de performanţă?

Golf eR1 a renunţat în totalitate la substratul tehnic al versiunilor standard Golf 7 — prototipul a beneficiat de două motoare electrice, amplasate pe cele două punţi în cadrul unui sistem de tracţiune integrală. Germanii nu au dezvăluit detalii despre substratul tehnic şi caracteristicile dinamice, dar au menţionat că prototipul a împrumutat o serie de tehnologii de la supercar-ul electric ID R.
Prototipul nu va evolua într-un model de serie sau unul de curse, care să poată fi urmărit în acţiune în unul dintre campionatele mondiale — Golf eR1 are misiunea de a prezenta publicului posibilităţile electromobilelor de performanţă, iar astfel de a spori interesul pentru viitorul electromobil de performanţă de serie, ID 3 R. O parte dintre tehnologiile Golf eR1 vor fi oferite electromobilelor de serie.

Astfel, noul Golf eR1 este un produs de marketing, care ulterior va participa la diverse evenimente organizate sau la care se va alătura Volkswagen. De menţionat că pe parcursul ultimilor ani Volkswagen este unul dintre cei mai mari promotori ai performanţei electrice în industria auto mondială, reuşind să stabilească recorduri importante cu supercar-ul electric ID R.
0
1,104
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!