ABT e-Line lansează gama de utilitare electrice pe baza Volkswagen e-Transporter T6.1

13 Martie 2020, 13:19
Denis Godorozea
Atelierul ABT e-Line, parte a companiei de tuning ABT Sportsline, specializată pe modificarea vehiculelor cu sisteme de propulsie electrică, lansează o gamă împrospătată de utilitare 100% electrice pe baza Volkswagen e-Transporter T6.1. Anterior utilitarele electrificate au fost prezentate cu statut de concept, iar acum sunt disponibile pe pieţele europene.
De altfel, versiunile electrice e-Transporter T6.1 preparate de ABT e-Line pot fi achiziţionate nu doar cu versiunea utilitară a monovolumului, destinată exclusiv transportării de mărfuri, cu un substrat tehnic similar sunt disponibile şi monovolumele T6.1 Kombi şi Caravelle. Iniţail atelierul german anunţa că vor fi disponibile câteva versiuni cu substrat tehnic modificat, cu baterii de 37.3 kWh sau 74.6 kWh, cu autonomie standard sau mărită. Pe piaţă, însă, au fost lansate deocamdată doar versiunea cu baterie de 37.3 kWh, care promite o autonomie cuprinsă între 105 şi 138 km, în funcţie de tipul de caroserie. La moment nu au fost distribuite informaţii despre perspectivele apariţiei pe piaţă a variantei cu baterie de top.
ABT e-Transporter 6.1 este echipat cu un singur motor electric de 113 CP şi 200 Nm. În funcţie de preferinţele cumpărătorului, vehiculele electrice pot atinge viteze maxime limitate la 90 km/h sau, la solicitare, până la 120 km/h. Bateria de 37.3 kWh îşi poate suplini rezervele de energie până la 100% în 5.5 ore, fiind alimentată de la un charger de 7.2 kW. De la o sursă de curent continuu rezervele pot fi suplinite de la 0 la 80% timp de 45 minute.
Monovolumele electrice preparate de ABT e-Line sunt disponibile pentru comandă în Europa. Preţul nu a fost anunţat oficial, însă fiind parteneri ai Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV), monovolumele pot fi comandate atât la reprezentanţele ABT Sportsline, cât şi în showroom-urile oficiale VWCV.
0
2,067
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!