Abia lansat pe piaţă, primul SUV Genesis este rechemat la service din cauza cutiei de viteze

2 Martie 2020, 13:37
Denis Godorozea
Genesis anunţă un recall pentru primul SUV din gamă — Genesis GV80. Abia lansat cu câteva săptămâni mai devreme pe piaţă, noul model al constructorului din Coreea de Sud este rechemat pentru înlăturarea problemei apărute la cutia automată de viteze, defectul căreia a şi provocat câteva accidente rutiere.
Astfel, abia peste o lună de la lansarea pe piaţă sud-coreenii au depistat un defect grav la nivel de cutie de viteze — din cauza sistemului de operare cutia de viteze schimbă eronat treptele, fiind înregistrate câteva cazuri în care şoferul a selectat direcţia de mers D, însă maşina a pornit în marşarier, provocând un accident. Primul asemenea caz a avut loc într-un ambuteiaj din Coreea de Sud.
În cadrul campaniei de recall specialiştii reprezentanţilor oficiale Genesis vor actualiza sistemul de operare a cutiei de viteze. Bineînţeles, procedura va fi una gratuită pentru clienţii companiei. Amintim că primul SUV Genesis este echipat cu un turbodiesel cu 278 CP, cuplat la o cutie automată cu 8 rapoate. Ulterior în gama motorizărilor se vor regăsi benzinare de 2.5 şi 3.5 litri.
0
1,382
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!