Această Toyota Supra de generaţie precedentă costă cât două sportcar-uri actuale

12 Martie 2020, 17:19
Denis Godorozea
Automobilele de epocă sunt apreciate mult de pasionaţii auto, în special faimoasele modele care au scris istorie şi, găsite acum într-o stare tehnică bună, sunt extrem de solicitate în rândul colecţionarilor. Astfel de bijuterii pe patru roţi există şi în gama celor de la Toyota, precum această Supra, produsă acum 27 de ani, şi vândută la preţ de două coupe-uri GR Supra de generaţie curentă nou-nouţe!
Maşina din imagini a fost vândută în cadrul licitaţiei organizate de RM Sotheby’s. Preţul final pentru automobilul produs în 1993 a constituit 137,200 dolari americani. Această Supra este una dintre primele modele din cadrul celei de-a patra generaţie, în ediţia Premier Edition, însă pe lângă sigla specială maşina nu se distinge de alte modele de serie.
Starea tehnică a maşinii este, însă, perfectă, iar odometrul indică un parcurs de circa 16 mii kilometri. Până acum maşina a fost deţinută de o singură persoană, care a asigurat deservirea tehnică cu exactitate conform recomandărilor constructorului. Caroseria a fost păstrată bine graţie condiţiilor de păstrare în garaj şi climei uscate a statului american Colorado.
Sub capota acestei Supra se află benzinarul biturbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri, legendarul 2JZ, cuplat la cutia manuală cu 6 trepte. În ipostaza respectivă motorul livrează 280 CP şi 432 Nm cuplu maxim, transmis exclusiv pe puntea spate. Maşina poate accelera până la 100 km/h în 5.8 secunde.
0
12,155
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!