Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Alternativă pentru camioanele electrice: Toyota vrea să producă camioane alimentate cu hidrogen

25 Martie 2020 - 15:07
Denis Godorozea
Toyota planifică să lanseze primul camion cu celule de combustibil — constructorul japonez va dezvolta împreună cu brandul Hino, parte a concernului Toyota, o nouă generaţie de camioane ecologice, care să devină o alternativă pentru camioanele electrice cu baterii şi camioanele clasice cu motoare termice.
Potrivit informaţiilor preliminare, Hino va utiliza o parte din tehnologiile dezvoltate pentru modelul Toyota Mirai, care de curând a păşit în cea de-a doua generaţie. Japonezii consideră că o asemenea concepţie ar fi mai avantajoasă pentru transportatorii de mărfuri, în special cei interurbani, în contextul în care electromobilele cu baterii au nevoie de mai mult timp pentru suplinirea rezervelor de energie. Suplinirea rezervelor de hidrogen are loc, însă, într-un timp similar alimentării cu combustibil a maşinilor tradiţionale cu motoare termice. Autonomia în cazul camioanelor cu celule de combustibil va depăşi 600 kilometri.
Bineînţeles, viitorul camion cu celule de hidrogen va avea un rezervor mai generos pentru hidrogen, şi va utiliza mai multe motoare electrice, care cumulativ vor oferi sute de cai putere şi un cuplu mai generos decât ceea ce oferă în prezent Toyota Mirai. Deocamdată nu se cunosc termenii lansării noului camion electrificat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter