Aston Martin pregăteşte două versiuni noi pentru crossover-ul DBX: cu siluetă coupe şi cu 7 locuri

23 Martie 2020, 16:28
Denis Godorozea
Din cauza problemelor financiare Aston Martin s-a văzut nevoit să-şi modifice planurile de dezvoltare pentru următorii ani. Conform noilor decizii ale conducerii, constructorul britanic a renunţat în totalitate la proiectul primului său electromobil Rapide-E şi va pune accentul pe dezvoltarea modelelor în segmentul SUV-urilor, pentru a amplifica vânzările la nivel global, în contextul în care segmentul SUV-urilor este tot mai solicitiat.
Astfel, într-un interviu vice-preşedintele companiei Marek Reichman a relatat, că în prezent compania lucrează la două versiuni noi pentru primul crossover din gamă — Aston Martin DBX. Din punct de vedere tehnic noile versiuni nu se vor distinge prea mult, însă vor diversifica simţitor oferta în segment. Astfel, va fi lansată o variantă nouă cu siluetă de SUV-coupe, cu montanţi spate înclinaţi şi plafon plonjat, dar şi o variantă cu ampatament extins, design uşor modificat şi 7 locuri la bord. Astfel, DBX va putea concura pe piaţă nu doar cu SUV-urile de dimensiunile noilor Cayenne, GLE şi X5, dar şi cu modele de dimensiunile GLS şi X7. Concomitent, pentru clienţii mai tineri va fi oferită caroseria de tip coupe, cea mai în vogă acum.
Conducerea Aston Martin a relatat că în prezent nu se planifică lansarea unui crossover de dimensiuni mai compacte, care să opună rezistenţă pe piaţă modelelor precum GLC, X3 şi Macan, de exemplu. De altfel, un astfel de model ar solicita o platformă mai compactă şi o gamă de motorizări revizuită. Deocamdată, însă, nu se cunosc termenii de lansare a noilor versiuni DBX.
0
1,661
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!