Au fost numiţi finaliştii World Car of the Year! Printre cei trei pretendenţi se numără două modele Mazda

6 Martie 2020, 10:58
Denis Godorozea
După ce organizatorii concursului european Car of the Year 2020 au ales maşina anului, aceasta fiind noua generaţie Peugeot 208, a venit rândul şi celor de la World Car Awards din SUA pentru a numi cei trei finalişti ai concursului World Car of the Year. În acest an pentru titlu vor lupta trei modele, două dintre care au pe grila radiatorului sigla Mazda!
Pentru concursul din anul 2020 juriul format din 86 persoane a ales trei finalişti: Mazda3, Mazda CX-30 şi KIA Telluride. Curios este faptul, că pentru prima dată în finala concursului au ajuns doi reprezentanţi ai aceluiaşi brand, iar cu atât mai mult că în finală nu apare nici un model electric, contrar tendinţelor pieţei. Mai mult ca atât, nici unul dintre cele trei modele nu oferă măcar un sistem de propulsie plug-in hybrid!
Afară de marele premiu, precum şi anii precedenţi, juriul WCOTY vor alege premii secundare în câteva categorii distincte, după cum urmează:
— Pentru titlul World Urban Car vor lupta modelele: KIA Soul EV, MINI Cooper SE şi Volkswagen T-Cross;
— Pentru titlul World Luxury Car vor lupta modelele: Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 şi Porsche Taycan;
— Pentru titlul World Car Design of the Year Award vor lupta modelele: Mazda3, Peugeot 208 şi Porsche Taycan;
— Pentru titlul World Performance Car vor lupta trei modele, toate cu sigla Porsche: 718 Cayman GT4, 911 şi Taycan. Se pare că constructorul din Stuttgart se va alege cu cel puţin o victorie în concursul din acest an :)
Rezultatele concursului din acest an vor fi anunţate în cadrul Salonului Auto de la New York la 10 aprilie 2020. Amintim că cu un an mai devreme premiul mare World Car Awards a fost luat de Jaguar I-PACE, care a mai câştigat un premiu similar în cadrul concursului european Car of the Year 2019.
0
2,157
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!