Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Automobilul Anului 2020 în Europa a devenit Peugeot 208! Cine a luptat cu compacta franceză în finală?

2 Martie 2020 - 18:28
Denis Godorozea
Organizatorii European Car of the Year au anunţat câştigătorul concursului din acest an — automobilul anului în Europa a devenit noua generaţie Peugeot 208! Compacta franceză a surclasat rivali puternici, comercializaţi exclusiv cu sisteme de propulsie electrică, dar şi SUV-uri proaspete.
Peugeot 208 a acumulat un scor total de 281 puncte, surclasând cu 39 puncte cel de-al doilea finalist, Tesla Model 3. Podiumul este completat de Porsche Taycan, care a reuşit să acumuleze 222 puncte. Astfel, contrar trend-urilor, Peugeot 208, care nu este un model lansat doar cu o versiune 100% electrică, a reuşit să cucerească juriul format din 60 de jurnalişti din 23 ţări.
Singurul SUV care a ajuns în finala concursului Car of the Year din acest an a fost Ford Puma, proaspătul model lansat de curând în producţia de serie la uzina din Craiova. Modelul american a acumulat 209 puncte şi s-a clasat pe locul 5. Afară de modelele menţionate mai sus, în finala concursului au ajuns şi noile Renault Clio, Toyota Corolla şi BMW Seria 1.
Peugeot 208 a marcat debutul la Salonul Auto de la Geneva de anul trecut. Compacta franceză este oferită cu motorizări clasice, pe benzină şi motorină, iar pentru prima dată poate fi achiziţionată cu un sistem de propulsie 100% electrică. În această ipostază e-208 are un motor electric, capabil să dezvolte 136 CP, iar bateria promite o autonomie de până 340.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter