BMW a reabilitat conceptul unic 2800 GTS Coupe, semnat de designerul legendar Pietro Frua

21 Martie 2020, 10:39
Denis Godorozea
Divizia BMW Group Classic a prezentat imagini cu o nouă perlă care va putea fi admirată acum în cadrul muzeului de modele clasice bavareze — conceptul unic în lume, reabilitat până la starea originală, BMW 2800 GTS Coupe, semnat de designerul italian legendar Pietro Frua.
Istoria restaurării acestui coupe unic este la fel de captivantă, precum şi aspectul său, care combină limbajul stilistic timpuriu şi inconfundabil al mărcii bavareze, cu stilul unic al capodoperelor create de legendarul Pietro Frua. Maestrul industriei auto a reuşit să identifice ADN-ul sportivelor Bayerische Motoren Werke AG şi să-l combine cu reţeta proprie de Gran Turismo veritabile italiene, iar pentru a-i face aspectul şi mai memorabil, i-a atribuit o nuanţă unică de verde. În consecinţă, acest BMW 2800 GTS Coupe Frua cucerea priviri şi laude din partea publicului la fiecare prezentare.
Din varii motive, însă, maşina asta nu a ajuns până în zilele noastre în starea originală, iar cei din cadrul BMW Group Classic precum nişte detectivi iscusiţi, au fost nevoiţi să reinventeze vopseaua unică pe baza unor mici picături rămase pe caroserie, pe capacul rezervorului de combustibil!
Ei bine, după lucrările de reabilitare bavarezii susţin că maşina asta este acum identică celei prezentate acum jumătate de secol, până şi vopseaua originală este identică. Coupe-ul are la bază modelul 2800 CS, de la care a moştenit şi motorul, care asemenea vopselei nu a ajuns cu bine în zilele noastre. Bavarezii, însă, au făcut rost de acest motor, iar astfel conceptul este acum şi absolut funcţional şi a devenit o adevărată perlă în showroom-urile BMW Group Classic.
0
4,019
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!