BMW confirmă eliminarea din gamă a supercar-ului hibrid i8. Când va înceta producţia?

12 Martie 2020, 13:37
Denis Godorozea
După mai multe luni de speculaţii în presă, bavarezii au confirmat oficial eliminarea din gamă a supercar-ului hibrid BMW i8. Maşina va fi pensionată definitiv, fără a avea un succesor direct sau ideic. Ulterior indicele respectiv va fi preluat, cel mai probabil, de un model cu propulsie 100% electrică, şi siluetă de coupe cu 4 uşi — o versiune electrică a Seriei 8 Gran Coupe.
BMW i8 a fost lansat pentru prima dată acum 6 ani, timp în care maşina a fost comercializată într-un număr de peste 20,000 unităţi. Acum ciclul de viaţă a modelului este aproape de încheiere, iar producţia va înceta în luna aprilie a acestui an. Până acum i8 a fost produs la uzina bavarezilor din oraşul german Leipzig.

Bavarezii au punctat, că în anii de carieră BMW i8 a deţinut o cotă de 50% din piaţa sportivelor electrificate şi anticipează că în termen lung maşina va deveni un model iconic, foarte solicitat de colecţionarii şi fanii mărcii bavareze.
Lansat pentru prima dată în 2014 în producţia de serie, BMW i8 a beneficiat ulterior de multiple versiuni şi ediţii speciale limitate. Borna de 20,000 unităţi vândute a fost atinsă în toamna anului trecut. Acum bavarezii anunţă lansarea ediţiei speciale de adio i8 Ultimate Sophisto, care va fi produsă într-o serie de doar 200 unităţi.

Cariera actualului BMW i8 se încheie aici, deocamdată. Constructorul nu a anunţat un succesor direct pentru modelul respectiv, deşi indicele va fi preluat cu siguranţă de un model electric în viitor. Probabil, însă, într-o altă interpretare. Chiar şi aşa, BMW nu renunţă la ideea lansării unui nou supercar electric, iar în următorii ani vor pregăti surprize pentru fani în acest sens.
0
2,253
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!