BMW dezvăluie caracteristicile viitorului X5 cu pile de hidrogen

31 Martie 2020, 13:46
Denis Godorozea
BMW a început dezvoltarea sistemelor de propulsie electrificate cu celule de combustibil acum 7 ani, când a apelat la ajutorul celor de la Toyota. În baza acestui parteneriat bavarezii planifică să lanseze cel puţin un model alimentat cu hidrogen, prefaţat de conceptul i Hydrogen Next, debutat în toamna anului trecut la Frankfurt. Atunci, însă, bavarezii nu au oferit informaţii tehnice.
Aşadar, viitorul electromobil cu celule de combustibil va fi construit, cel mai probabil, pe baza crossover-ului X5, or anume pe baza acestui model a debutat conceptul de anul trecut la Frankfurt. Chiar şi fiind un SUV, viitorul model va avea sistem de tracţiune clasic, pe puntea spate, care va fi acţionată de un motor electric. Puterea totală a sistemului de propulsie va fi de 374 CP, iar astfel electromobilul promite performanţe savuroase!
Sistemul prezentat acum de BMW este înzestrat cu bateria viitorului electromobil de serie, crossover-ul iX3, iar pe lângă aceasta maşina mai este schipată cu două rezervoare de hidrogen de 700 bari cu o capacitate totală de 6 litri. În rezultatul reacţiei chimice dintre hidrogen şi oxigenul din aerul ambiental, sistemul cu pile de combustie generează 170 CP şi doar prezenţa bateriilor preluate de la varianta de serie iX3 a rezultat într-o putere totală de 374 CP, una demnă de o maşină cu sigla BMW.
Deocamdată aici se limitează informaţiile despre primul model de serie alimentat cu hidrogen din gama bavarezilor. Potrivit planurilor enunţate mai devreme, în momentul debutului conceptului, versiunea de serie va fi produsă într-un număr limitat, iar lansarea comercială va avea loc pe parcursul anului 2022. În acelaşi comunicat bavarezii au precizat, că lipsa unei infrastructuri dezvoltate pentru electromobilele alimentate cu hidrogen rezultă într-o cerere redusă pentru constructorii entuziaşti, care riscă să lanseze astfel de modele. În context, bavarezii anticipează că infrastructura va putea fi dezvoltată mai aproape de finalul acestui deceniu şi tocmai atunci aceste maşini vor deveni cu adevărat atractive pentru clienţi şi rezonabile pentru constructori.
1
2,357
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!