BRABUS aplică un program de tuning savuros pentru SUV-ul electric Mercedes-Benz EQC

4 Martie 2020, 14:32
Denis Godorozea
Tunerii de la BRABUS au pregătit un pachet de tuning pentru SUV-ul electric Mercedes-Benz EQC! Deşi germanii au avut anterior experienţe similare cu versiunile electrice ale compactelor Smart, pentru prima dată în mâinile atelierului german a ajuns un Mercedes-Benz electric, SUV-ul EQC. Să vedem ce îmbunătăţiri au pregătit tunerii!
De altfel, electromobilele nu prezintă un interes pentru atelierele de tuning deobicei, iar cei care pregătesc pachete de modificări pentru automobilele electrice de regulă nu se încumetă să ofere şi un surplus de putere unităţii de propulsie. Nu şi în cazul lui Mercedes-Benz EQC — afară de modificările estetice cei de la BRABUS au aplicat şi o actualizare de soft, în urma căreia SUV-ul electric a devenit nu doar mai puternic, dar şi mai dinamice.
În urma modificărilor introduse de tunerii germani, puterea maximă a sistemului de propulsie de la baza EQC a înregistrat o majorare de la 408 până la 422 CP, iar cuplul maxim a simţit o creştere de la 760 la 830 Nm. Acest surplus a fost suficient pentru a înregistra un rezultat mai bun cu 0.2 secunde în exerciţiul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h — SUV-ul trecut prin mâinile tunerilor germani accelerează în 4.9 secunde. Viteza maximă, însă, a rămas aceeaşi — 180 km/h.
La nivel estetic EQC-urile modificate de BRABUS se vor distinge prin siglele atelierului aplicate în locul celor specifice Mercedes-Benz, dar şi prin prezenţa unui spoiler montat pe hayon. Ulterior, însă, tunerii promit modificări exterioare mai nebunatice. Pentru viitorii clienţi tunerii propun jantele originale Monoblock Z R20 "încălţate" în pneurile Prielli P Zero. Clienţii mai pot opta pentru jante de 21 ţoli şi anvelope Continental Sport Contact.
Habitaclul electromobilului a fost înnobilat cu tapiserie combinată din piele şi Alcantara, afişaje grafice noi pe instrumentarul de bord digital şi ecranul sistemului multimedia, dar şi elemente decorative redesenate, integrate în planşa de bord şi panourile portierelor. Preţul modificărilor poate varia în funcţie de modificările solicitate de clienţi.
0
1,397
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!