Bentley va înlocui limuzina Mulsanne cu un SUV de lux mai mare decât Bentayga

19 Martie 2020, 14:37
Denis Godorozea
Actuala limuzină Bentley Mulsanne va fi eliminată curând din gama constructorului britanic — modelul nu va avea un succesor direct, însă în câţiva ani ar putea fi înlocuit cu un model absolut nou, care să preia denumirea clasică dar să adopte o filosofie diferită. Voci apropiate companiei, dar şi intuiţia sugerează că în locul actualului Mulsanne va apărea un SUV de dimensiuni mai mari decât actualul Bentayga.
Ca şi dimensiuni, cel mai probabil, noul Bentley va fi similar actualelor BMW X7 şi Mercedes-Benz GLS, însă ca şi poziţionare pe piaţă modelul Bentley va face parte dintr-un segment de lux superior. O astfel de metamorfoză în gamă va aduce britanicilor un surplus de cerere pe piaţă, pe fundalul evoluţiilor suferite în industrie la nivel global, când SUV-urile cuceresc tot mai mult teren în faţa sedanurilor clasice.
Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea companiei britanice, noul model va fi prezentat într-un segment de piaţă cu preţ de peste 300 mii dolari americani, deci acolo unde este prezent Cullinan, primul SUV din gama Rolls-Royce. Din punct de vedere tehnic, însă, viitorul SUV va fi apropiat de Bentayga, cu o platformă şi gamă de motorizări similare. Este evidentă apariţia motorizărilor hibride alimentate de la priză, dar nu este exclusă şi lansarea unei versiuni 100% electrice.
La moment acestea sunt toate informaţiile despre viitorul model. Conducerea brandului de lux a relatat, că lansarea acestuia va avea loc nu mai devreme de anul 2025. Cam tot atunci britanicii planifică să lanseze primul model 100% electric din gamă.
0
1,187
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!