Bugatti lanseză o nouă ediţie pentru Chiron. Supercar-ul Pur Sport promite senzaţii mai pronunţate în condus

4 Martie 2020, 11:58
Denis Godorozea
Bugatti prezintă o nouă versiune specială Chiron Pur Sport, supercar-ul dedicat iubitorilor de senzaţii pure în condus se vor putea distinge la evenimentele speciale cu un model exclusiv, iar apoi să savureze din plăcerea maximă pe care o poate oferi un bolid pe drumurile publice.
În total cu un Bugatti Chiron Pur Sport se vor putea lăuda doar 16 persoane din întreaga lume, or supercar-ul va fi produs într-o serie limitată de unităţi. Noua versiune se distinge printr-un pachet aerodinamic exterior îmbunătăţit, care incude o bară de protecţie faţă cu prize de aer mai generoase, incizii de aer pe aripile faţă, calandru şi splitter frontale de dimensiuni mai mari. La posterior Chiron Pur Sport surprinde cu un eleron imens, de doi metri, fixat într-o singură poziţie. Tot la posterior sunt incluse terminaţii de eşapament speciale, produse cu ajutorul imprimantelor 3D.
Pentru senzaţii mai pronunţate în condus cei de la Bugatti au înlocuit câteva elemente din structura caroseriei şi la nivel de suspensie, astfel încât noua versiune a pierdut 19 kg în raport cu cele standard, oferite până acum. Concomitent a fost resetat modul de funcţionare a cutiei automate de viteze. Sistemul de frânare include acum etriere din titan, jante exclusive cu proprietăţi aerodinamice îmbunătăţite şi un set de anvelope exclusive, create de Michelin.
Suspensia a fost rigidizată, arcurile frontale fiind mai rigide cu până la 65% comparativ cu cele standard, pe când cele posterioare au fost rigidizate cu 33%. Modul de funcţionare a suspensiei adaptive a fost adaptat la noile condiţii şi promite o precizie supremă în abordarea virajelor în tandem cu o stabilitate sporită. Inginerii nu au aplicat modificări unităţii de propulsie, însă turaţiile maxime se limitează acum la 6,900 rpm, cu 200 rpm mai mult decât anterior. Motorul, însă, acel W16 cu patru turbine, oferă la activ aceiaşi 1,500 CP.
În total ediţia exclusivă va enumera doar 16 unităţi Bugatti Chiron Pur Sport, fiecare cu un preţ de cel puţin 3.2 milioane euro. Producţia supercar-urilor va demara în cea de-a doua jumătate a acestui an.
0
1,453
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!