Carantină în coronavirus: teste drive superbe pe care le poţi citi şi vedea în aceste zile pe PiataAuto.md

14 Martie 2020, 16:32
Ilie Toma
Da, tuturor ni se recomandă în aceste zile să ne autoizolăm cât mai mult şi să respectăm regimul de carantină. Iar multora dintre noi asta ne oferă brusc mult mai mult timp. De câte ori, atunci când eraţi mult mai încărcaţi cu munca, aţi văzut un articol interesant, un test, un video, pe care l-aţi salvat undeva, l-aţi memorat, l-aţi lăsat pentru mai încolo, iar apoi aţi uitat, poate, de el?
Noi, editorii PiataAuto.md, ne-am gândit să vă readucem azi în vizor câteva din testele noastre drive cu totul excepţionale, pe care vi le recomandăm cu toată inima în aceste zile.

5 teste drive cu maşini cu totul neobişnuite şi rare

Maşini, pe care cu siguranţă le vei vedea foarte rar pe stradă. Sau poate chiar niciodată. Pentru că-s cu totul excentrice, rare, în versiuni limitate sau pur şi simplu prea scumpe ca să ajungă în prezente pe stradă.

Roll-Royce Cullinan, cel mai scump SUV din lume
E un test drive cu primul şi unicul SUV Rolls-Royce iar redacţia noastră a avut onoarea de a fi invitată anul trecut de către cei de la Rolls-Royce la o experienţă de neuitat în Ungaria şi Slovacia pentru a testa acest model. Un test care abundă în impresii şi emoţii de condus, dar care ridică şi nişte întrebări tăioase. Noi credem că-l veţi savura!

BRABUS B40S 550 - Mercedes-Benz G-Class G 500 4x4²
Mercedes-Benz G-Class 500 4x4 „la pătrat” era şi aşa un automobil rar şi excentric. Dar noi am pus mâna pe un exemplar şi mai nebun de atât, cu un tratament amplu de la BRABUS, puterea căruia a fost adusă la 550 CP! Uooooo!

BRABUS 700 - Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6
Tot de la BRABUS, mai mult timp în urmă am l-am testat şi pe bunicul lui G500 la pătrat, acel mastodont cu 6 roţi, înalt cât casa. Iarăşi, chestia asta numită camion mai degrabă decât maşină era şi aşa o raritate absolută când ieşea de pe poarta uzinei Mercedes-Benz, dar cu tratament nebun de la BRABUS, a primit 700 CP şi o doză şi mai mare de nebunie.

Morgan 3 Wheeler
Acesta cred că a fost unul din cele mai deocheate teste drive din viaţa noastră. O maşină cu 3 roţi, aşa cum îi spune şi denumirea. Un Morgan! În Marea Britanie! Am avut în 2013 o vizită la uzină şi tot acolo am primit şi maşina asta cu motor de Harley Davidson ca s-o testăm. Povestea e mega frumoasă şi unică, şi-o puteţi afla din test drive!

Peel P50, cea mai mică maşină din lume
Da, asta e maşina aia, deţinătoarea recordului de a fi cea mai mică din lume. A figurat şi într-o emisiune cu Jeremy Clarkson, pe când acesta era la Top Gear. Noi am testat-o tot în Marea Britanie, într-o ipostază electrică. Astăzi, când ne gândim la ea, ne trezeşte numai zâmbete şi hohote, într-atât de demenţial a fost acest test drive!

5 maşini super performante

Sute de cai-putere. Multe sute. Maşini cu care te poţi face nevăzut imediat, maşini concepute pentru performanţă desăvârşită şi pe care oricine ar vrea să le conducă!

Aston Martin DB11 by STARTECH

Asta e maşina lui James Bond, din ultima sa lansare de acum câţiva ani. Noi am testat-o într-o interpretare de la STARTECH. Dar, ca şi Bond, acest Aston Martin ascunde multe secrete...
BMW M5 pe Nurburgring

Da, adevăratul BMW M5, pe adevăratul şi renumitul circuit Nurburgring. Mai mult ca atât, cei de la BMW ne-au învăţat segment cu segment cum să trecem corect şi tehnic „iadul verde”. După cum aveam să aflăm, la volanul unui asemenea bolid, cu atâtea sute de cai-putere, aceste lecţii au fost mai mult decât necesare.
Ford Mustang GT 5.0 V8

Da!... E adevăratul şi desăvârşitul Mustang. Cu V8-ul imens sub capotă, nu cu motoraşul cel turboaspirat de 4 cilindri. Am crezut, în fiecare clipă a acestui test drive, că până la urmă acest muscle-car ne va omorî. În test aflaţi şi de ce!
Honda Civic Type-R vs Renault Megane R.S. Trophy

Testul ăsta e mult mai recent, dar ne e tare trag nouă. E şi comparativ, iar comparaţia într-o două modele atât de apropiate şi atât de crâncen luptătoare între ele a fost dură pe tot parcursul testului. Dar testul are un învingător clar!
Subaru WRX STI

Testul ăsta e pentru fanii ăia care nu-şi pierd dragostea pentru Subaru, chiar dacă marca asta nu mai are de multă vreme prezenţă în Moldova. Noi am mers în Germania pentru a testa modelul ăsta legendar!
5 maşini practice şi populare

Şi testele cu maşini mai practice, mai uzuale şi mai pământeşti pot fi interesante şi informative. Ba chiar mulţi spun că avem şi mai multă nevoie de ele. Aşa că mai jos avem 5 asemenea teste, pe care vi le recomandăm cu plăcere!

Skoda Superb facelift

Îndrăgita Skoda Superb a fost de curând actualizată, iar noi n-am putut rata un test drive cu ea! Am testat-o şi-ntr-o motorizare interesantă — 2.0 TDI 4x4.
Toyota RAV4 Hybrid vs RAV4 2.0 benzină

Testul ăsta nu doar a pus noua generaţie RAV4 la încercare, ci a comparat motorizarea ei hibridă cu cea tradiţională, non-hibridă. Ne-a ieşit o experienţă super interesantă şi super informativă pentru cei ce se gândesc la un hibrid!
Mazda3

Mazda3 cred că a fost unul din modelele de care am fost cei mai încântaţi în 2019. Foarte, dar foarte interesantă e noua generaţie! Şi-n test drive veţi afla şi de ce, cu toată profunzimea necesară unei analize ca la carte.
Toyota Corolla Hybrid

E şi noua generaţie Toyota Corolla, dar şi motorizarea sa hibridă, primită pentru prima dată de acest model. Marea surpriză a venit de la cum se conduce acest model şi cum funcţionează sistemul său hibrid!
Renault Kadjar facelift 1.33

Renualt Kadjar a trecut printr-o împrospătare, care i-a adus şi un nou motor turbo, dezvoltat împreună cu Daimler. A fost super interesant să descoperim această formulă nouă a unuia din cele mai populare SUV-uri noi în Moldova!
5 maşini electrice

De ceva vreme, noi ne-am înrolat de bună voie şi nesilţi de nimeni în susţinerea maşinilor electrice şi a electromobilităţii. Iar dacă veţi vedea aceste teste drive de mai jos, veţi înţelege şi de ce — pentru că şi în această categorie au apărut modele capabile să te facă să le doreşti şi raţional, dar şi emoţional!

Tesla Model 3

Poate cel mai aşteptat test drive cu un model electric al anului 2019, pentru că toate modelele Tesla importante în anul 2019 de conaţionalii noştri au fost anume Model 3. Şi modelul se vinde ca pâinea caldă în toată Europa. Dacă vedeţi testul, veţi înţelege şi de ce!
Mercedes-Benz EQC

Primul SUV 100% electric de la Mercedes-Benz. Noi i-am cam bătut la cap pe cei de la Daimler cu modelul ăsta, că ne era foarte interesant. Într-un final, ei ne-au chemat în Stuttgart să-l testăm. Şi am avut un val nebun de impresii, şi bune, dar şi suficiente critici.
Jaguar I-PACE

Când am testat maşina asta electrică, m-am simţit la volanul unui supercar. Din ăla cu motor V8 supercharged sub capotă, capabil să-ţi facă mâinile să tremure pe volan de fiorul pe care ţi-l dă. Şi vă amintim, I-PACE e un model 100% electric. Dar e un Jaguar mai Jaguar decât multe alte modele cu propulsie tradiţională!
Renault Twizy

Testul ăsta a fost o aventură de rezistenţă prin Chişinău. Dar şi o bună doză de zâmbet. De ce? Aflaţi din test drive.
Nissan Leaf

Noua generaţie Leaf e din nou, unul din cele mai aşteptat modele electrice, or precedenta generaţie e constant printre cele mai populare modele cu propulsie electrică, importate în Moldova la mâna a doua.
5 maşini clasice

Da, istoria testelor noastre drive a ajuns şi la maşini din alea, nostalgice, pe care să le conduci şi de care nu vrei să te mai desparţi niciodată. Pe care ai vrea să le ţii drept exponat de muzeu, dar pe care ai vrea să le savurezi şi-n condus! Fără să comentăm prea mult la fiecare din ele, vă scriem mai jos doar denumirea fiecărui test drive cu link-ul spre el şi o imagine. Dar vă promitem că fiecare din ele ascunde câte o poveste demnă şi ea de colecţie!

Mercedes-Benz 280 SL Pagoda (W113)
BMW 507
7 maşini luxoase

Da, aici numărul a crescut la 7, că am adunat şapte în listă şi nu ne-am încumetat să tăiem nici unul! Că-s prea bune toate!

Noua generaţie Mercedes-Benz GLS

Da, e chiar noua generaţie a celui mai mare SUV al celor de la Mercedes-Benz. Am mers în SUA pentru aproape o săptămână ca s-o testăm în 2019, aşa că am avut timp să explorăm totul de-a fir-ar-păr. Toate motorizările. On road şi offrroad. Un test exemplar, cu alte cuvinte.
BMW X7

Imediat după testul cu GLS, fără măcar să ajungem pe acasă am zburat în Grecia să conducem şi noul concurent al lui GLS — BMW X7. A fost interesant să-l conducem imediat după concurentul său, aşa că şi impresiile sunt oarecum comparative.
Range Rover Velar

Da, e deja renumitul Velar, testat de noi în momentul apariţiei sale pe piaţă — în 2017. Un test care ne-a rămas în memorie şi care poate fi savurat şi azi cu aceeaşi plăcere.
Mercedes-Benz S-Class S450 4MATIC

Maşina asta e simfonie în mişcare. E S-Class facelift, într-o nouă motorizare hibridă, testat de noi pe parcursul a vreo 9 zile prin Elveţia şi Germania, în cadrul unui proiect special dedicat sunetelor. O savoare de test drive, cu un bonus video la final.
BMW Seria 7 745e

E concurentul celui de la sus, adică BMW Seria 7 facelift, dar e testată de noi într-o ipostază plug-in hibridă, nouă, mai puternică şi mai interesantă ca înainte!
Porsche Cayenne

Nu putea lipsi un Porsche Cayenne din această listă, nu? E noua, actuala generaţie, testată de noi prin Moldova.
Mercedes-Benz GLE

Un test drive cu imagini de poveste. O maşină care ne-a plăcut extrem de mult. Un test care se soarbe de la un capăt la altul.
10 maşini de vis

Scuzaţi-ne. Am pus tocmai 10 maşini de vis, că şi visele nu ni se astâmpără niciodată! Dar e ultima rubrică a acestui articol cu recomandări. Savuraţi-le!

BMW Seria 8 M850i

Un test drive video cu noul BMW Seria 8, modelul care renaşte o poveste şi mai frumoasă decât înfăţişarea sa. Oh, dar cum merge! Oh, dar cum sună V8-ul de sub capotă! Asculaţi-l în video!
Mazda MX-5

Testul ăsta e recent de tot, şi aduce ipostaza de 184 CP a lui Mazda MX-5. O maşină cu adevărat de vis, un vis mai aproape şi mai consistent decât multe maşini enorm de scumpe.
BMW Z4 M40i

Şi ăsta e un test drive proaspăt de tot, publicat acum câteva zile. Dar merită toată atenţia, mai ales că acest Z4 e tocmai în ipostaza M40i!
Ford Ranger Raptor

Ăsta e pentru vise mai rebele, în care vrei să alergi cu o sută la oră prin deşert, călcând şopărle şi arbuşti! Oh, ce model!
Maserati Quattroporte

Iar ăsta e mai degrabă pentru vise care încep frumos, dar se transformă în coşmaruri! Şi nouă, chiar în timpul testului drive, ni s-a stricat motorul!...
Mercedes-Benz E-Class All-Terrain

Ăsta e pentru vise civilizate, familiste, în care vrei totul să fie perfect în jurul tău şi al familiei tale. Eh, foarte special modelul! Şi foarte special a fost testul!
Volvo S90

Pentru mine ăsta e cel mai de vis Volvo din câte se produc astăzi. Îmi plac SUV-urile mărcii, dar S90 e aproape prea frumos pentru a fi adevărat. Exact ca un vis din ăla incredibil.
BMW M2

Ăsta e un vis de bun venit în lumea diviziei BMW M. Dar e un bun venit consistent, iar noi am testat M2-ul pe renumitul circuit Hungaroring din Ungaria!
Jaguar F-TYPE Convertible

Da, e un nou Jaaag! Jaaaag! Şi e unul care te face să-l vrei, chiar şi cu motor mai mic sub capotă! Vedeţi în test drive de ce.
Porsche 718 Boxster

Iar ăsta e un Porsche de vis. N-aş fi spus asta poate despre precedentele Boxster, deşi le îndrăgeam şi le respectat şi pe acelea. Dar noul 718 Boxster, cu tot cu motorul său nou de 2.0 litri, are ceva cu totul special, un vino-ncoa’ cu cuceritor, care-ţi rămâne mult timp în minte ca un etalon al plăcerii pure în condus. Şi anume asta e gustul de după pe care trebuie să ţi-l lase maşinile de vis!
Savuraţi aceste teste drive, dragii noştri, în vreme de carantină şi nu numai! Cu conţinut de calitate vom trece cu toţii mai uşor de perioade dificile!
0
3,177
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!