Celebrul Mister Bean vinde la licitaţie un Mercedes-Benz 500 E W124 extrem de îngrijit

26 Martie 2020, 13:51
Denis Godorozea
Celebrul actor Rowan Atkinson, renumit în întreaga lume în special pentru rolul lui Mister Bean în filmele de comedie, dar şi un cunoscut pasionat de automobile, vinde la licitaţie un Mercedes-Benz 500 E W124.
Atkinson este un colecţionar şi mare amator de automobile, în diferiţi ani actorul a deţinut 4 unităţi Mercedes-Benz W124 mai speciale, iar una dintre aceste bijuterii a ajuns la Casa de Licitaţie Classic Car Auctions din Marea Britanie. Exemplarul respectiv, Mercedes-Benz 500 E a fost produs în 1993 şi indică acum un parcurs de 111,000 mile, sau circa 179 mii kilometri. Chiar şi aşa, maşina este extrem de îngrijită şi bine întreţinută şi se face mai specială prin nuanţa de caroserie Nautic Blue, mai rar întâlnită în rândul modelelor W124. Aceasta este şi nuanţa preferată a actorului britanic pentru generaţia respectivă.
Exemplarul din imagini a fost achiziţionat iniţial de un client din Japonia, unde maşina s-a aflat până în 2015, când a ajuns în Marea Britanie. Deşi odometrul indică acum un parcurs de peste 170 mii de kilometri, cei de la Classic Car Auctions au apreciat starea tehnică şi vizuală a maşinii — caroseria nu prezintă defecte, iar habitaclul a fost recent retapisat şi inserţiile învechite din lemn au fost înlocuite cu suprafeţe similare noi. Astfel, maşina şi-a păstrat aspectul vizual original, dar arată ca şi nouă.
Versiunea respectivă Mercedes-Benz W124 500 E a fost dezvoltată în cooperare cu inginerii din cadrul Porsche. Sub capota sedanului s-a situat benzinarul V8, aspirat natural, de 5.0 litri, ce oferă la activ 326 CP şi se cuplează la cutia automată cu 4 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. Bolidul clasic poate atinge viteza de 100 km/h în doar 5.5 secunde, având o viteză maximă de 260 km/h.
Organizatorii licitaţiei nu au specificat un preţ minim de achiziţie, iar astfel maşina ar putea fi cumpărată la un preţ minim, însă conform prognozelor celor de la Classic Car Auctions preţul final va oscila între 18 mii şi 22 mii lire sterline. Licitaţia va lua sfârşit sâmbătă, 28 martie 2020.
0
3,657
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!