Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Coronavirus: uzinele constructorilor europeni din China vor relua activitatea. Cele europene se închid

16 Martie 2020 - 17:06
Denis Godorozea
Coronavirus Covid-2019 face ravagii în întreaga lume. În contextul pandemiei mondiale statele europene sunt în alertă maximă, iar de curând infecţia a ajuns şi în ţara noastră. Veşti mai optimiste, însă, vin din partea Chinei, acolo unde a luat începutul şi a cauzat cele mai mari pierderi omeneşti şi financiare coronavirusul de tip nou. Astfel, pe fundalul scăderii constante a numărul de infectaţi întreprinderile din zonele afectate îşi vor putea relua curând activitatea. Printre acestea se enumeră şi uzinele constructorilor auto europeni.
Astfel, cel puţin trei uzine din provincia Hubei, deţinute de Grupul PSA Peugeot-Citroen, îşi vor relua activitatea în câteva zile. Totodată va reveni la activitatea obişnuită centrul de cercetare şi o unitate de producţie a celor de la Renault. Pe lângă constructorii francezi, la fel reluarea producţiei au anunţat cei de la Nissan, iar Honda a reluat producţia într-un număr mai mic încă în ziua de miercuri a săptămânii trecute.
În context, aparent constructorii europeni, cu uzine în Europa, dar uzinele din alte părţi ale lumii vor beneficia din nou de livrări de componente pentru automobile din China. Însă situaţia este agravată de răspândirea infecţiei în Europa, mai mulţi constructori şi uzine de aici fiind nevoite să oprească producţia, fie din cauza infecţiilor depistate în rândul angajaţilor întreprinderilor, fie în contextul măsurilor luate de autorităţile statelor pentru a preveni răspândirea infecţiei.
Astfel, constructori precum Ferrari, Nissan, Renault şi SEAT au fost nevoiţi să oprească producţia la uzinele din Europa. Măsurile, însă, sunt temporare, iar companiile planifică să revină la normalitate chiar la finalul lunii martie. Asta, însă, doar în cazul în care va putea fi oprită răspândirea virusului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter