Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

După 26 ani de la prima lansare Chevrolet Express primeşte o actualizare majoră

6 Martie 2020 - 18:28
Denis Godorozea
Sunt tot mai rare cazurile în industria auto când un model reuşeşte să supravieţuiască şi să se menţină în gama unui constructor fără actualizări majore un timp îndelungat, de peste câteva decenii. Pe fundalul normelor ecologice înăsprite în toată lumea maşinile şi tehnologiile vechi sunt pensionate în favoarea unor tehnologii noi, mai ecologice. Uneori, însă, unele modele se menţin în portofoliile companiilor, fiind capabile să omită într-un mod sau altul, normele, sau fiind adaptate la noile prevederi. Este şi cazul monovolumului utilitar american Chevrolet Express, care după peste 25 ani de la prima lansare primeşte o actualizare în schimbul unei noi generaţii. O actualizare savuroasă, de altfel, cu un V8 sub capotă!
Chevrolet Express este unul dintre cele mai solicitate modele din segment pe piaţa din SUA. Modelul a fost lansat pentru prima dată în 1995, iar de atunci, timp de un sfert de veac, maşina nu a beneficiat de o generaţie nouă, ci de mici actualizări tehnice şi estetice. Pentru anul viitor cei de la Chevrolet pregătesc o actualizare mai savuroasă pentru Express — apariţia unui nou propulsor în gamă, un benzinar de top V8. Motorul L8T, de 6.6 litri, a fost preluat de la Chevrolet Silverado HD de ultimă generaţie. Acesta poate dezvolta 406 CP şi 629 Nm şi vine să înlocuiască vechea unitate V8 de 6.0 litri, care oferea la activ 345 CP şi 503 Nm. Noul motor se va cupla la vechea cutie automată cu 6 rapoarte, introdusă acum câţiva ani în gamă.
Lista motorizărilor va include în continuare benzinarul incipient V6 de 4.3 litri, capabil să dezvolte 280 CP şi 404 Nm, cuplat la o cutie automată cu 8 rapoarte. Mai este disponibil şi propulsorul turbodiesel Duramax KWB, de 2.8 litri, cu 4 cilindri, ce oferă 183 CP şi 498 Nm şi se cuplează la aceeaşi cutie automată cu 8 trepte. Americanii anticipează, însă, că noul V8 va preluat poziţia de lider în gama de motorizări, precum şi predecesorul său, care deţinea o cotă de 70% din totalul vânzărilor Chevrolet Express.
Chiar şi după o istorie de 25 ani Chevrolet Express rămâne a fi unul dintre cele mai solicitate modele comerciale pe piaţa americană. Anual maşina este comercializată într-un număr de circa 70 mii unităţi, anul trecut fiind înregistrată o creştere a vânzărilor cu peste 15%. Chiar şi aşa, Express cedează mult în faţa lui Ford Transit, care înregistrează în SUA vânzări anuale de două ori mai mari, fiind liderul pieţei. Preţul de pornire pentru Express în SUA este de 31,500 dolari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter