Electromobilul Hyundai Lafesta EV se transformă din concept într-un model de serie

23 Martie 2020, 12:06
Denis Godorozea
Hyundai Lafesta EV a debutat ca concept în toamna anului trecut în China, iar acum întreprinderea comună Beijing Hyundai anunţă lansarea modelului în producţia de serie, fără prea multe schimbări suferite în drum de la scena de prezentare până la linia de producţie. Să vedem cât de atractiv este noul electromobil sud-coreean ca preţ şi performanţe.
Maşina nu aduce revoluţie în segment, însă, dar tocmai din acest motiv va menţine şi un preţ atractiv cu un aspect exterior mai arătos, similar maşinilor clasice cu motoare cu combustie internă. Pentru un coeficient aerodinamic mai bun, Lafesta EV a primit o siluetă ondulată, dar şi mai dinamică decât în cazul hibridelor şi electromobilelor clasice din segmentul mai accesibil de piaţă.
Lafesta este propulsată de un motor electric de 184 CP şi 310 Nm, amplasat pe puntea faţă. Motorul este alimentat de la o baterie de 56.5 kWh, amplasată în podeaua electromobilului, cu câteva celule situate şi în podeaua portbagajului. Aceste metamorfoze au dus la eliminarea suspensiei multi-link spate în favoarea unei bare de torsiune. Bateria promite o autonomie de până la 490 km, însă acest rezultat a fost obţinut în baza standardului de calcul NEDC, ceea ce înseamnă că într-un regim de exploatare real maşina va parcurge circa 300 km cu un singur plin.
Deocamdată Hyundai Lafesta EV va fi oferită exclusiv pe piaţa din China, unde electromobilul indică un preţ de pornire de 25 mii dolari americani.
0
1,784
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!