Eşec dureros pentru Volkswagen ID.3: electromobilul nu poate fi lansat din cauza problemelor de soft

30 Martie 2020, 14:18
Denis Godorozea
Lansarea sub-brandului Volkswagen ID în segmentul electromobilelor a început cu stângul — primul model de serie din gamă, supranumit "Golf-ul din segmentul electric", va întârzia pe piaţă din cauza problemelor grave descoperite la nivel de soft încă la finalul anului trecut. Iniţial germanii planificau să depăşească problema în scurt timp, însă acum aceasta a evoluat într-o criză majoră.
Astfel, producţia Volkswagen ID.3 a demarat la finalul anului trecut, însă primele maşini care au părăsit linia de producţie au fost ulterior reîntoarse pentru soluţionarea problemei apărute la soft-ul de bază al electromobilului, care se împânzeşte pe majoritatea sistemelor de la bordul maşinii, de la cele de bază până la cele periferice. Câteva săptămâni de cercetări în încercarea de a soluţiona problema nu au adus un rezultat pozitiv, iar problema pare a fi mult mai gravă.
Problemele la nivel de soft pentru ID.3 au fost confirmate oficial de Volkswagen, însă constructorul german nu a oferit prea multe detalii. În schimb presa germană, cu referire la surse din interiorul companiei, informează că defectele în soft-ul de bază pot duce la deconectarea electromobilului şi tuturor sistemelor electronice periferice de la bord. Deocamdată problema nu a fost soluţionată, iar printre motive ar fi erorile comise chiar la etapele iniţiale de dezvoltare a soft-ului, dar şi din cauza lipsei de specialişti experimentaţi în domeniu.
Aceste gafe au dus la o serie de demisii în interiorul companiei, printre care şi demisia lui Martin Hoffman, conducătorul diviziei tehnologiilor informaţionale Volkswagen, care va părăsi postul în câteva zile. Livrările ID.3, între timp, ar trebui să înceapă în vara acestui an. Astfel, cei de la Volkswagen iau în calcule mai multe soluţii pentru a menţine planurile anunţate anterior — astfel, clienţii ar putea primi electromobilele în termenii stabiliţi, însă acestea ar putea fi limitate în funcţionalităţi, urmând ca problema să fie soluţionată ulterior prin lansarea unui update amplu wireless.
0
1,529
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!