În Olanda se vinde un legendar BMW 750i cu doar 14,525 km la bord şi un preţ pe măsură

16 Martie 2020, 10:49
Denis Godorozea
Cea de-a treia generaţie BMW Seria 7 (E38) este apreciată mult în rândul fanilor mărcii bavareze din întreaga lume, inclusiv în ţara noastră. Berlina de top a debutat pentru prima dată în 1994 pe linia de producţie şi a venit să modifice în totalitate limbajul stilistic şi percepţia mărcii în rândul fanilor.
Timp de 7 ani de producţie Seria 7 E38 a fost produsă într-un număr de peste 327 mii unităţi, însă nu toate au ajuns cu bine în stare tehnică impecabilă până în zilele noastre. Aşadar, sedanurile imaculate cu substrat tehnic şi exterior original sunt astăzi extrem de solicitate, iar noi tocmai am găsit un model perfect de colecţie, unul legendar, expus în vânzare în Olanda.
Această Seria 7 E38 în versiunea cu ampatament standard 750i a fost produsă în 1996. Motorizarea respectivă are sub capotă benzinarul legendar V12 M73, de 5.4 litri, ce livrează 326 CP şi 490 Nm, instalat în diferiţi ani şi sub capotele limuzinelor Rolls-Royce, cu mici ajustări. Având o greutate proprie de 1,935 kg, cu acest motor sedanul imens poate accelera până la 100 km/h în doar 6.0 secunde, viteza maximă constituind 250 km/h.
Maşina este într-o stare tehnică impecabilă, cu toate elementele de caroserie originale, cu vopsea imaculată şi elemente de bord ca noi, precum tapiseria din piele, inserţiile decorative şi elementele de control, inclusiv volanul. Dar nu te poţi aştepta la altceva de la un sedan bavarez conservat, cu un parcurs de doar 14,525 km pe odometru, nu?
Această Seria 7 750i este vândută în Olanda, iar preţul este mai mult decât justificat ca pentru o maşină de colecţie — 39,875 euro. Ei bine, poate nu are încă un statut de maşină de epocă, însă viitorul proprietar, dacă va face faţă tentaţiei de a circula cu această capodoperă zi de zi şi va reuşi să o păstreze în aceeaşi stare, se va pomeni peste câţiva ani cu o bijuterie cu o valoare cel puţin dublă de la preţul de achiziţie indicat acum.
0
7,651
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!