Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Încă 12 filme proaspete pentru pasionaţi auto, pe care să le priveşti în #carantină

29 Martie 2020 - 19:24
Ilie Toma
Acum o săptămână am venit cu un prim articol în care am ales 10 filme super bune, pe gustul pasionaţilor auto, încercând să facem acel top cât mai proaspăt, mai divers, să evităm filmele arhicunoscute şi clişeice, astfel încât să existe mari şanse ca măcar câteva din acele filme să nu fie văzute de fiecare dintre noi, iar astfel să vă aducem sugestii preţioase pentru ce aţi putea privi de acasă în perioada de #carantină.
Ei bine, acea postare a fost super populară şi apreciată de voi, cititorii noştri, iar unii ne-au şi expediat sugestii adiţionale pentru alte filme. Asta ne-a făcut să mai venim astăzi cu un top nou, cu alte 12 filme bune de tot, pe gustul pasionaţilor de motoare şi maşini! Şi am încercat să includem din nou filme proaspete, bune, din care să aveţi ce alege!

Iată, deci, topul celor 12 filme alese de noi, cu ajutorul vostru:

1. John Wick (2014)
Oh! Keanu Reeves. Actorul pe care noi, cei pasionaţi de motoare, îl respectăm şi mai mult de când a fondat propria companie producătoare de motocicletă. Dar între timp, el îşi continuă cariera de actor, iar pelicula asta e un film de acţiune palpitantă, care porneşte şi roieşte în jurul maşinii sale — un Ford Mustang Boss 429 din 1969, cu un motor V8 de 7.0 litri. Ah, ce vremuri... Filmul împuşcă acţiunea precum un pistol automat îşi împuşcă gloanţele, rapid şi fără oprire, pe alocuri mai atinge şi formule clişeice, dar maniera lui Keanu Reeves de a juca în film aplatizează toate aceste mici detalii şi în rezultat avem un film care merită văzut!

2. The Tower Heist (2011)
Oh, ce film superb! Bine, aici maşina — un Ferrari 250 GTL Berlinetta — nu-şi primeşte rolul esenţial decât în partea a doua a filmului, dar acţiunea peliculei, scenariul şi impredictibilitatea îl fac pe The Tower Heist unul din cele mai bune filme de acţiune cu o doză bună de comedie pe care îl puteţi vedea în aceste zile. Dacă nu l-aţi văzut până acum, ferice de voi, plăcerea de a-l vedea abia urmează! Şi apropo, pe parcursul filmului în acţiune mai apar şi alte modele savuroase de maşini!

3. Ride Along 2 (2016)
Ăsta e un film poliţist făcut în stilul clasic, cu nişte picanterii care să-l facă original, dar esenţa formulei e binecunoscută — doi poliţişti parteneri, în acest caz şi cumnaţi, care merg să înfrunte pericolele străzii. Şi pentru că e SUA, asta nu se poate face fără maşini bune, iar odată cu asta ajungem inevitabil şi la curse de prindere a răufăcătorilor. Lista de maşini care aleargă în film e mare — aici se include atât un Chevrolet Impala din 1964, un Chrysler 300 modificat, cât şi picanterii puternice, precum un Jaguar XJR, un BMW M5 şi chiar un Lamborghini Murcielago. Vizionare şi zâmbete plăcute! Ah, da, noi vorbim aici de Ride Along 2, deci există şi un Ride Along 1, lansat în 2014. Dacă nu l-aţi văzut, ar fi cazul să începeţi cu el!

4. Spenser Confidential (2020)
Filmul ăsta e proaspăt de tot, atât de proaspăt încât a fost lansat chiar în perioada carantinei de către cei de la Netflix. E şi el un soi de film poliţist, dar un pic mai întortocheat, de genul celui în care mai apare în peisaj şi un poliţist onest, care a stat pe nedrept în închisoare. Deci, nimic genial în scenariu, dar în acelaşi timp, avândul pe Marc Wahlberg în rolul principal, e un film care se consumă uşor de pe patul de acasă. Şi se află în topul nostru pentru că face uz şi de nişte maşini interesante, în primul rând un Buick Riviera, căruia îi mai fac companie şi alte câteva picanterii.

5. Highwaymen (2019)
Ăsta e un film mult mai rafinat, mai bine construit ca şi scenariu şi detalii, având la bază şi istoria reală a urmării şi capturării a cuplului de hoţi Bonnie şi Clyde din SUA. Maşinile din filmul ăsta sunt din anii ’30 ai secolului trecut, dar acţiunea cu ele nu e mai puţin palpitantă. Un film de colecţie!

6. The Man from U.N.C.L.E. (2015)
Filmul e atât de bun, încât dacă nu l-aţi văzut, v-am îndemna să începeţi a-l privi chiar acum, fără a mai citi detalii despre actori, maşini sau regizor. E semnat de Guy Ritchie şi putem să vă spunem cu siguranţă că e capodoperă din alea pe care atunci când o vezi, ştii imediat că poate fi considerată chiar începând de azi drept clasică. Şi dacă asta încă nu v-a convins, lista de maşini superbe care aleargă ocazional sau mai dominant în acest film cuprinde câteva zeci de modele extraordinare — Jaguar E-Type, Jaguar D-Type, Alfa Romeo 2000 Sprint, Fiat 124, Gaz M21 Volga, Land Rover Defender, Maseratii 3500 GT, Mercedes-Benz 220 S Coupe, Porsche 356 B, Trabant 601, UAZ 469 şi chiar şi un Zaporojeţ din ăla vechi! Excepţional filmul!

7. Tucker: The Man and His Dream (1988)
Preston Tucker a fost unul din cei mai geniali creatori auto, dar calea sa în lumea auto a fost grea, adeseori neînţeleasă şi scurtă. Un film dramatic şi emoţional, dar care întruchipează atât de bine pasiunea de neclintit al unui geniul a lumii auto!

8. Kingsman: The Golden Circle (2017)
Oh, dacă n-aţi văzut cumva seria de filme Kigsman, asta va fi iarăşi o mare descoperire. Pentru noi a fost! Un scenariu bine înţesat cu mistere care să zădăre inteligenţa minţilor noastre, actori pe măsura scenariului, secrete, agenţi secreţi, şi probleme dificile de rezolvat, care ies din tiparele obişnuite ale filmelor care vor să imite 007. Filmul ăsta merge pe o cale proprie. Iar noi v-am recomandat cel de-al doilea film din şir, doar ca să vă putem menţiona şi despre celelalte — primul din 2014, pe care l-am văzut şi e la fel e bun, şi altul din 2020, pe care abia aşteptăm să-l vedem. Maşinile din film sunt multe, iscusit alese, şi vor unge sufletul oricărui pasionat auto!

9. The Other Guys (2010)
Cei care-şi iubesc prea mult exemplarul lor de Toyota Prius trebuie avertizaţi: în filmul ăsta ea e subiect de glumă şi tachinare. De multe, multe ori. Dar până şi ea aleargă la un moment dat. Pe lângă asta, în film mai apar multe modele gustoase — Chevrolet Chevelle din 1972, un Cadillac Escalade din 2005, un Chevrolet Camaro, un Chevrolet Impala, dar şi multe alte maşini interesante ce figurează episodic. Despre ce e filmul? E un film de comedie şi acţiune în egală măsură, pe care nu trebuie să-l luaţi prea tare în serios, dar care vă poate aduce o porţie de zâmbete.

10. Knight and Day (2010)
Am ajuns şi de această dată la un film cu Tom Cruise, dar de această dată el nu e şi producător sau regizor, ci „doar” actorul în rol principal, alături de Cameron Diaz. Şi aici e vorba de o comedie cu acţiune, iar prin lista maşinilor ce aleargă frumos se regăsesc mai multe modele europene — spre exemplu un BMW Seria 5 E39, un BMW Seria 5 E60, un Mercedes-Benz E-Class W212, un S-Class W221, un Volvo C70, un Saab 9-3, dar nu lipsesc nici modele americane interesante.

11. Wheelman (2017)
În filmul ăsta acţiunea e mai sumbră pentru că se petrece aproape exclusiv noaptea, iar maşinile se văd mai mult prin prisma interiorului decât a exteriorului. Un BMW Seria 3 E36 şi un Porsche 911 Carrera sunt principalii protagonişti, dar există şi alte câteva modele interesante ce apar ocazional. Scenariul nu e tocmai cel mai original posibil, dar, per total, multora s-ar putea să le placă tensiunea în care te ţine acţiunea.

12. Taxi (2004)
Când spui denumirea de Taxi pentru un film, e cam greu să-ţi dai seama despre care film exact vorbeşti, că-s cam multe cu aceeaşi denumire. Noi, cei din Moldova, ne amintim mai degrabă despre seria de filme ale lui Luc Besson, dar aici e vorba de un film american, nu unul francez, realizat în 2004, cunoscut şi ca The New York Taxi. Eroul motorizat principal e un Ford Crown Victoria, condus de o taxistă foarte talentată în ale condusului (Queen Latifah), dar niţel certată cu regulamentul de circulaţie. De partea „răului”, un BMW 760Li din seria E66 e cel care aleargă cel mai savuros. Filmul, însă, nu străluceşte prin vreun scenariu prea original, e din categoria băuturilor uşoare.

BONUS:
Le Mans (2017)
Tradiţional, venim şi de această dată cu o recomandare-bonus pentru un serial, pe lângă filmele de mai sus. De această dată e un seria creat în jurul pasiunii pentru cea mai dificilă cursă de rezistenţă pe circuit a planetei — cursa de la Le Mans.

Vizionare plăcută! Şi, dacă mai aveţi sugestii de filme pentru toţi ceilalţi, scrieţi-le în comentarii!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (13 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter