Inspirat de la conceptul Range Rover SV Coupe: Niels van Roij Design prezintă un Range Rover cu 3 uşi

17 Martie 2020, 16:39
Denis Godorozea
Acum doi ani cei de la Land Rover anunţau o versiune cu totul specială pentru nava amiral Range Rover — modelul prefaţat de faimosul concept SV Coupe trebuia să ajungă pe linia de producţie şi să fie lansat într-o serie limitată la doar 999 unităţi. În toamna anului 2019, însă, proiectul a fost anulat din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat Jaguar Land Rover, însă ideea creării unui SUV cu 3 uşi de lux pe baza Range Rover a fost preluată de un atelier terţ — Niels van Roij Design.
Atelierul britanic s-a făcut renumit în întreaga lume cu proiecte ample de modificare nu doar a elementelor detaşabile de pe caroserie, ci prin modificarea structurii ei. Anterior cei de la Niels van Roij Design au prezentat un break pe baza Tesla Model S, iar noul proiect vizează proiectul anulat Range Rover SV Coupe şi poartă denumirea Adventum Coupe. De altfel, maşina pregătită de tuneri este aproape identică cu conceptul oficial şi se destinge prin micile detalii.
Chiar şi aşa, Adventum Coupe a moştenit fără modificări părţile frontală şi posterioară de la Range Rover pre-facelift, iar tunerii nu au izbutit să încline şi linia acoperişului, precum în cazul conceptului. Până şi geamurile portierelor nu au fost lipsite de chenare. Modificările aplicate sunt, însă, foarte consistente. Tunerii au pregătit portiere faţă mai mari şi au mutat montanţii centrali spre posterior. Toate elementele noi de caroserie sunt realizate din aluminiu, pentru a reduce din greutate.
Sub capota maşinii nu au parvenit modificări — Adventum Coupe este echipat cu benzinarul standard V8. La interior se pot adăposti până la 4 persoane, fiecare cu câte un loc separat cu ajustări electrice şi cotiere generoase amplasate la mijlocul celor două rânduri de scaune.
În total vor fi produse doar 100 unităţi Adventum Coupe, deci doar 10% din tirajul planificat pentru versiunea specială SV Coupe. Preţul fiecărui exemplar va fi de cel puţin 270 mii euro şi va putea varia în funcţie de preferinţele clienţilor pentru opţionale şi tapiserie. Clienţii pot plasa comenzi pentru noul SUV exclusiv, însă cei de la Niels van Roij Design precizează că producţia fiecărui exemplar va dura circa 6 luni.
0
1,585
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!