La ordinul lui Putin: Lada opreşte producţia automobilelor la uzina AvtoVAZ

27 Martie 2020, 16:50
Denis Godorozea
Industria auto rusească se opreşte în contextul pandemiei de coronavirus Covid-19, care face ravagii acum şi în Rusia. Mai devreme constructorii auto europeni PSA, Renault şi Volkswagen au dispus stoparea producţiei la uzinele deţinute în Federaţia Rusă, iar printre ultimii despre sistarea activităţii au anunţat cei de la AvtoVAZ, însă abia după restricţia oficială impusă de preşedintele Rusiei.
Astfel, majoritatea întreprinderilor din Rusia îşi vor opri activitatea săptămâna viitoare, or Vladimir Putin a anunţat zile libere între 30 martie şi 3 aprilie pentru toţi angajaţii, inclusiv din cadrul companiilor private, iar angajatorii se obligă să achite integral salariile tuturor lucrătorilor. Decizia a urmat în contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus pe teritoriul Rusiei, iar astfel şi AvtoVAZ va opri producţia pentru o săptămână — la muncă vor fi prezenţi doar lucrătorii serviciului de pază a companiei.
De menţionat, că comparativ cu constructorii italieni, precum Maserati, de exemplu, care şi-au oprit activitatea imediat după primul caz de infecţie cu coronavirus în cadrul întreprinderii, cei de la AvtoVAZ nu planificau să o facă, iar asta chiar dacă cel puţin doi angajaţi au fost infectaţi. Conducerea uzinei a dispus, însă, izolarea tuturor angajaţilor care au contactat cu cele două persoane infectate pe un termen de 14 zile.
0
1,892
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!