La plimbare cu... peştele! Motivele inventate de şoferii români pentru a depăşi restricţiile de circulaţie

26 Martie 2020, 09:04
Denis Godorozea
În timp ce întreaga lume se confruntă cu cea mai mare provocare din ultimile decenii — pandemia de coronavirus, care tot cucereşte teren pe întreg globul pământesc, autorităţile statelor impun restricţii de circulaţie cetăţenilor, îndemnându-i să rămână acasă. Frica de infecţie, se pare, nu-i opreşte pe unii din încercările de a "ieşi la plimbare", iar întrebaţi de ce se supun riscului, oamenii sunt tot mai inventivi.
Unii conaţionali de-ai noştri se pare că tot nu se responsabilizează, or continuă să organizeze ieşiri cu prietenii la natură sau petreceri cu invitaţi la ei acasă. Dar aici ar trebui să menţionăm că cetăţenii din ţara noastră nu sunt la fel de restricţionaţi în activităţi în afara casei, precum în România sau Italia, ba chiar unii demnitari insistă că infecţia nu este chiar atât de periculoasă, şi poate trece fără simptome...

Pe parcursul ultimilor zile mediul online a fost inundat de postări şi reportaje despre cum oamenii din diverse ţări manifestă un comportament iresponsabil şi neglijent faţă de pandemie şi restricţiile impuse: în Italia unii au ieşit la plimbare cu jucării de pluş, susţinând că şi-au scos afară animalele de companie, însă mai ingenioşi par a fi şoferii din România. Un caz hilar a fost raportat de autorităţile române, precum că un şofer a ieşit să-şi plimbe... peştele! Închis într-o pungă din plastic cu apă, peştişorul a fost "aşezat" în maşină şi dus "la plimbare". Un alt şofer, transmite Digi24.ro, a ieşit la plimbare cu pisica şi maşina personală, însă se pare că s-a rătăcit pe drum, or a fost stopat de autorităţi la 30 de kilometri distanţă de casă!
În context, amintim, dragi prieteni, despre necesitatea respectării recomandărilor emise de autorităţi şi angajaţii medicali. Autoizolarea este în aceste clipe cea mai sigură şi eficientă armă în lupta cu răspândirea coronavirusului Covid-19. Deci, #stămacasă!
0
4,171
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!