Lancia rămâne în portofoliul FCA iar unicul model primeşte o nouă motorizare micro-hibridă

11 Martie 2020, 10:28
Denis Godorozea
Contrar speculaţiilor anterioare se pare că renumitul brand Lancia se menţine în portofoliul FIAT-Chrysler Automobiles (FCA) şi, astfel, în portofoliul viitorului concern unit cu PSA Peugeot-Citroen. Italienii anunţă o actualizare majoră pentru unicul model din gamă — Lancia Ypsilon primeşte o motorizare absolut nouă, micro-hibridă.
Sistemul electrificat nu este unul nou, însă, ba chiar mai înapoiat decât cele lansate de alţi constructori auto de talie mondială. Sistemul are la bază benzinarul de 1.0 litri, cu 3 cilindri, ce dezvoltă 70 CP, asistat de un sistem electric format dintr-un starter-generator cu sistem de 12 volţi, conectat la un acumulator Li-Ion. De altfel, sistemul a fost împrumutat de la modelele FIAT 500 şi Panda.
Italienii nu au dezvăluit caracteristicile noii Lancia Ypsilon Hybrid, însă au sugerat că consumul de combustibil în cazul noii motorizări va fi cu circa 20% mai mic decât în cazul unei motorizări similare cu acelaşi propulsor termic. De altfel, aceeaşi motorizare micro-hibridă în cazul FIAT 500 promite o reducere a consumului cu 30%.

Lancia Ypsilor rămâne a fi un model dedicat strict pieţei italiene. Pe piaţa locală compacta urbană are un preţ de pornire 14,450 euro.
0
2,106
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!