Lexus prezintă primul art-car din lume cu caroserie tatuată pe baza noului crossover UX

23 Martie 2020, 15:23
Denis Godorozea
Proaspătul crossover Lexus UX a devenit primul art-car din lume cu caroserie ornamentată utilizând toate procedeele din industria tatuajelor. Proiectul a durat circa 6 luni, în timp ce tatuarea caroseriei le-a luat organizatorilor circa 40 ore de muncă.
Pentru realizarea proiectului echipa Lexus împreună cu artista Claudia De Sabe din Londra, specialist iscusit pe tatuaje, au avut nevoie de circa 6 luni, cu elaborarea unui plan de aplicare şi primele schiţe cu viitorul concept. Aplicarea vopselelor speciale pe caroserie a durat, însă, circa 40 de ore, iar Claudia De Sabe a mai fost asistată în proces de soţul ei, care la fel este un specialist de tatuaje.
În cadrul proiectului cei de la Lexus şi cei doi artişti au utilizat tehnologii utilizate în industria tatuajelor, însă acele obişnuite au fost înlocuite cu freze minuscule. Pentru ornamentarea caroseriei a fost ales un motiv artistic specific nipon, care prezintă grafic lacuri cu crapi japonezi. Astfel, crossover-ul din imagini este primul art-car din industrie, la ornamentarea căruia au fost utilizate tehnologii de tatuaje, nespecifice pentru ornamentarea art-car-urilor în mod obişnuit.
1
1,405
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!