Mercedes-Benz lansează o actualizare wireless cu funcţii noi pentru sistemul de infotainment MBUX

16 Martie 2020, 12:22
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a făcut revoluţie în industria auto lansând sistemul multimedia Mercedes-Benz User Experience (MBUX) odată cu debutul actualului A-Class, unul dintre cele mai funcţionale şi ergonomice sisteme dintre cele oferite la moment. Acum constructorul din Stuttgart anunţă actualizări pentru sistemul de infotainment, disponibile prin intermediul conexiunii internet, exact precum în cazul gadget-urilor mobile. Actualizările vor fi disponibile din luna aprilie a acestui an pentru toţi proprietarii modelelor Mercedes-Benz cu sistemul MBUX inclus. Ce funcţii noi au pregătit germanii?
Se pare că MBUX se va integra tot mai mult în viaţa de zi cu zi a proprietarului maşinii, or sistemul va putea oferi informaţii şi recomandări de tipul celor, pe care le oferă telefoanele inteligente contemporane, chiar dacă acestea nu vor implica neapărat utilizarea automobilului. Astfel, proprietarul maşinii va putea primi informaţii despre starea vremii, horoscop, diverse quiz-uri dar şi starea pârtiilor de schi. Concomitent germanii raportează îmbunătăţiri pentru comenzile vocale în mai multe limbi, iar cei de la bord se vor putea adresa asistentului cu forma de singular "tu" în loc de "dumneavoastră". Inginerii consideră că astfel proprietarul se va apropia şi mai mult de asistentul digital.
Proprietarul va putea solicita informaţii mai detaliate despre datele meteo pentru ora actuală sau zilele următoare ţinând cont de zonele în care planifică să călătorească cu maşina. Mai mult de atât, sistemul va informa, la solicitare, despre starea zăpezii pe pârtiile de schi sau chiar grosimea stratului de zăpadă. Datele din horoscop pot fi aflate automatizat, din moment ce data naşterii a celui din spatele volanului a fost înregistrată în sistem, însă cei de la bord pot solicita aceste informaţii vocal, prin numirea datei de naştere sau semnul zodiacal a unei alte persoane.

Pentru călătoriile lungi au fost pregătite diverse quiz-uri vocale. De exemplu, cel din spatele volanului va putea participa la un joc interactiv cu sistemul, fiind solicitat să numească capitale, oraşe sau alte date geografice, în funcţie de categoria aleasă. Ulterior portofoliul quiz-urilor va fi diversificat.
0
1,052
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!