Noua generaţie Jaguar XJ cu propulsie 100% electrică a ieşit la teste în caroseria de serie

17 Martie 2020, 14:17
Denis Godorozea
În mediul online au fost publicate primele imagini cu prototipul viitorului Jaguar XJ — noua generaţie a navei amiral britanice va renunţa în totalitate la motoarele termice în favoarea propulsiei electrice şi va avea o siluetă absolut nouă, de coupe cu 4 uşi. Deşi modelul din imagini este acoperit cu camuflaj, se pare că britanicii au scos la teste caroseria de serie a viitorului model.
Mai devreme Jaguar a pensionat definitiv nava amiral cu indicele XJ — cel mai mare sedan din gamă nu a făcut faţă concurenţilor din triada germană, iar astfel conducerea companiei şi-a propus să regândească concepţia viitorului model, care deşi va prelua, cel mai probabil denumirea predecesorului, va fi un model absolut nou, diferit. Ce reţetă ar putea alege britanicii?
Evident, succesul de piaţă înregistrat de modelul I-PACE nu a lăsat prea multe variante conducerii, iar astfel s-a luat decizia ca noua navă amiral să fie 100% electrică cu siluetă dinamică de coupe cu 4 uşi. De altfel, se pare că o concepţie similară a fost aleasă pentru viitorul rival din Stuttgart a noului XJ — Mercedes-Benz EQS, care la fel şi-a etalat silueta atletică.
Potrivit informaţiilor preliminare, noul Jaguar XJ va avea la bază platforma modulară MLA, destinată electromobilelor din cadrul Jaguar Land Rover. Coupe-ul cu 4 uşi va fi echipat cu două motoare electrice, pe ambele punţi, ce vor asigura un sistem de tracţiune integrală. Motoarele vor fi alimentate de la o baterie de 90.2 kWh, care va oferi o autonomie de circa 470 km în versiunea respectivă.

Premiera noului Jaguar XJ va avea loc până la finalul acestui an. Pe piaţă maşina se va duela cu electromobile precum Tesla Model S, Porsche Taycan, Audi e-tron GT şi Mercedes-Benz EQS.
0
1,256
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!