O colecţie de 10 unităţi noi Ford Excursion a fost găsită după o conservare de 15 ani

18 Martie 2020, 17:14
Denis Godorozea
La un depozit din Dubai au fost găsite 10 unităţi Ford Excursion absolut noi şi imaculate, fără parcurs la bord, conservate de mai bine de 15 ani, or producţia acestor offroader-e cu cadru dur s-a încheiat în 2005. Nu se cunosc însă prea multe detalii despre maşinile conservate şi nu se cunoaşte cine este proprietarul acestora.
La depozit se află 4 unităţi de culoare albă, 4 negre şi 2 unităţi de culoare galbenă-bej Ford Excursion. 8 maşini au sub capotă benzinarul V10, aspirat natural, de 6.8 litri, capabil să dezvolte 310 CP, iar alte două exemplare sunt propulsate de turbodieselul V8 de 6.0 litri, ce oferă 325 CP.

Ford Excursion a fost cel mai mare offroader cu cadru dur din gama Ford. Maşina atinge în lungime 5,760 mm şi a fost construită pe baza platformei pick-up-ului F-250. Pe lângă motoarele menţionate mai sus Excursion putea fi echipat cu benzinarul V8 de 7.3 litri şi un motor incipient pe benzină, V8 de 5.4 litri.
De menţionat, că Excursion nu a fost niciodată exportat oficial în Emiratele Arabe Unite, iar astfel proprietarul acestor maşini le-a adus individual de peste ocean. În SUA preţul maşinii varia între 40 şi 50 de mii de dolari americani, iar astfel pentru toate cele 10 unităţi proprietarul a achitat circa jumătate de milion de dolari.
0
8,780
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!