Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Perfect pentru Moldova: asistenţii inteligenţi Ford vor putea recunoaşte benzile în lipsa marcajului rutier

17 Martie 2020 - 12:48
Denis Godorozea
Ford pregăteşte o actualizare majoră pentru sistemele de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer. Potrivit primelor informaţii, sistemul actualizat de menţinere a benzii de circulaţie va putea recunoaşte benzile chiar şi în lipsa marcajului rutier — perfect pentru drumurile din ţara noastră!
Noul sistem scanează încontinuu suprafaţa carosabilului şi este capabil să perceapă limitele laterale ale drumului, astfel încât să prevină ieşirea maşinii pe acostament intervenind prompt. Funcţia va fi utilă pe drumurile interurbane sau pe cele unde lipseşte marcajul rutier. Precum şi în cazul sistemelor de menţinere a benzii de până acum, integrate în sistemul de pilot automat, noua tehnologie va putea vira pentru a readuce maşina pe mijlocul benzii de circulaţie.

Iniţial funcţia, denumită Road Edge Detection (RED), va fi introdusă pe modelele Focus, Kuga şi proaspătul crossover compact Puma, ca parte a sistemului de menţinere a benzii de circulaţie. Sistemul are la bază o cameră frontală nouă, care scanează drumul din cale la o distanţă de 50 de metri şi până la 7 metri pe lateral, şi este activ în diapazonul de viteze cuprins între 72 şi 113 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter