Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: BMW prezintă conceptul viitorului coupe cu patru uşi electric i4

3 Martie 2020 - 14:14
Denis Godorozea
BMW prezintă în premieră mondială conceptul viitorului coupe cu patru uşi i4. Modelul va cel de-al doilea electromobil din gama actualizată BMW i, care va beneficia de sistemul de propulsie de generaţie nouă eDrive. Concomitent conceptul prezentat astăzi prefaţează limbajul stilistic al viitoarei game de electromobile cu sigla BMW.
Aşadar, noul BMW i4 va fi un Gran Coupe stilat cu sistem de propulsie 100% electrică. Deşi modelul prefaţează un viitor electromobil de serie, o parte din elementele de design prezentate astăzi au fost preluate şi de noua generaţie BMW Seria 4 Coupe şi Seria 4 Gran Coupe, premiera cărora va avea loc mai târziu pe parcursul acestui an. Specific pentru aceste modele va fi calandrul generos situat în partea frontală, în locul căruia pe versiunile electrice se va situa un scut decorativ din plastic. Totodată, viitoarele i4 şi Seria 4 vor prelua formele ascuţite de caroserie şi a blocurilor optice faţă şi spate.
Interiorul conceptului i4 este absolut nou, dar inspirat de la conceptul iNEXT, prezentat mai devreme. Planşa de bord este dominată de un ecran imens curbat, cu afişaje pentru instrumentarul de bord digital şi sistemul multimedia. Această tehnologie se va regăsi pe versiunile de serie i4 şi iNEXT.
Deşi bavarezii nu au oferit prea multe detalii despre substratul tehnic al conceptului, constructorul a confirmat că electromobilul va fi propulsat de un motor electric, situat pe puntea spate, capabil să livreze 530 CP. Motorul este alimentat de la o baterie de 80 kWh, care asigură o autonomie de până la 600 km. BMW punctează că cea de-a cincea generaţie a sistemului eDrive permite o amplasare mai raţională a elementelor de propulsie, astfel încât la bord să fie rezervat mai mult loc pentru pasageri şi bagaje.
BMW promite că noul i4 va moşteni ADN-ul modelelor bavareze clasice cu motoare termice — electromobilul va fi la fel de manevrabil şi capabil să ofere senzaţii tari în condus. Nu în ultimul rând pentru a amplifica senzaţiile celui din spatele volanului bavarezii şi-au propus să dezvolte un sunet cu totul special pentru electromobilele din gama BMW i, sunete create cu participarea renumitului compozitor Hans Zimmer. Sistemul poartă denumirea IconicSound Electric.
Concomitent cu conceptul BMW i4 constructorul prezintă noua siglă a companiei, care nu a fost modificată prea mult, dar optează acum pentru o structură bidimensională. De altfel, metamorfoze similare au simţit mai devreme şi alte companii din industria auto, precum Volkswagen, care şi-a prezentat logo-ul actualizat odată cu debutul noului electromobil ID.3.

Versiunea de serie BMW i4 va debuta mai târziu, urmând ca electromobilul să ajungă pe linia de producţie pe parcursul anului viitor la Munchen.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter