Premieră: Chevrolet Traverse primeşte un facelift amplu la doar 3 ani de la lansare

16 Martie 2020, 15:31
Denis Godorozea
Chevrolet Traverse este cel mai mare SUV al constructorului american comercializat pe piaţa din SUA. Actuala generaţie a fost lansată acum trei ani şi a înregistrat un succes pe piaţă, fiind mult mai solicitată în raport cu predecesorii. Însă vânzările modelului Chevrolet sunt încă prea mici, comparativ cu rivalii direcţi, precum Ford Explorer şi Toyota Highlander, iar astfel cei de la General Motors au dispus lansarea unui facelift de mijloc de carieră, pentru a spori cererea.
Din punct de vedere al designului exterior Traverse a fost simţitor modificat, având o fascie frontală redesenată complet, cu faruri şi semnături LED actualizate şi un aspect general mai agresiv. A fost mărit calandrul, iar la posterior au fost modificate blocurile optice împreună cu structura interioară LED. Indiferent de nivelul de echipare Traverse facelift va avea exclusiv blocuri optice full-LED pe exterior.
La interior şi-a făcut loc un instrumentar de bord nou, semi-digital, cu câteva afişaje clasice şi un ecran de 8 inch poziţionat central. De altfel, un instrumentar de bord similar a fost lansat în cadrul General Motors de mai mulţi ani, or această opţiune a fost disponibilă cu generaţia actuală, dar şi cea precedentă Opel Insignia! Sistemul multimedia poziţionat pe consola centrală oferă acum conectivităţi wireless pentru interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.
Nivelul standard de echipare a fost suplinit cu un nou pachet de sisteme de siguranţă preventivă, precum sistemul de frânare automatizată de urgenţă, sistem de menţinere a benzii de circulaţie şi fază lungă adaptivă pentru faruri. Aceasta, însă, este mai înapoiată, or poate doar să deconecteze faza lungă în cazul apariţiei unui alt automobil în cale sau pe contrasens. Sistemul de cruise-control adaptiv poate fi comandat opţional.
Americanii nu au dezvăluit informaţii despre unităţile de propulsie. Astfel, cel mai probabil, benzinarul V6 aspirat natural, de 3.6 litri, va rămâne disponibil fără actualizări. Motorul respectiv se cuplează doar la cutia automată cu 9 rapoarte. Lansarea Traverse facelift va avea loc până la finalul anului curent.
0
1,341
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!