Premieră: germanii lansează actualizări pentru bolidul de curse Mercedes-AMG GT4

13 Martie 2020, 08:47
Denis Godorozea
Mercedes-AMG continuă cu actulizările bolizilor de performanţă. După ce acum câteva luni germanii au prezentat varianta îmbunătăţită a supercar-ului AMG GT3, a venit rândul şi bolidului de circuit AMG GT4. Supercar-ul a beneficiat de un surplus de putere şi alte actualizări tehnice majore.
Coupe-ul de curse a primit actualizări inspirate de la versiunea de serie Mercedes-AMG GT cu două uşi, inclusiv blocurile optice faţă restilizate cu semnături LED regândite, dar şi spoilere uşor modificate în faţă şi spate. Unitatea de propulsie, V8-ul de 4.0 litri a rămas acelaşi, însă a primit un sistem de răcire îmbunătăţit, iar toate cele patru roţi au fost înzestrate cu un sistem de frânare mai performant, cu un sistem de răcire mai eficient. Inginerii promit o durată de viaţă mai lungă pentru elementele consumabile în regimul de exploatare intens, de curse, în special cele de anduranţă.
Concomitent a fost revizuită şi suspensia, care include acum elemente preluate de la versiunea AMG GT3, debutată anterior, ceea ce va contribui la fiabilitate în curse. Unitatea de propulsie de sub capotă dezvoltă 476 CP şi 620 Nm, fiind cuplată la cutia secvenţială cu 6 rapoarte.
Germanii au dat startul vânzărilor pentru bolidul actualizat, preţul acestuia pornind de la 209,000 euro fără taxe. Echipele de curse care deţin o versiune AMG GT4 de până la facelift, însă, pot opta pentru un update similar celui aplicat pentru varianta facelift. Constructorul a raportat vânzări de 120 unităţi pe parcursul anilor precedenţi, bolizii germani fiind lansaţi în cel puţin 363 curse oficiale pe circuit, unde a obţinut 53 victorii.
0
3,313
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!