Premieră în Moldova: Skoda Scala s-a lansat oficial în ţara noastră

12 Martie 2020, 12:03
Denis Godorozea
Noua Skoda Scala s-a lansat oficial în Republica Moldova: importatorul oficial a prezentat noul hatchback în ţara noastră şi a dat startul vânzărilor. Scala este disponibilă, la moment cu două motoare şi două nivele de echipare.
Premiera noii Skoda Scala a avut loc în decembrie 2018. Noul model a venit să înlocuiască în gamă prima generaţie Rapid şi s-a lansat în segmentul compactelor europene, unde acest tip de caroserie este extrem de solicitat. Astfel, Scala ar fi o versiune hatchback a modelului Octavia, oferit cu tipurile de caroserie liftback şi break, însă are un design original. Cehii au anunţat mai multe motorizări cu motoare termice, pe benzină şi motorină, câteva versiuni electrificate şi una alimentată cu gaz.
În ţara noastră Skoda Scala este oferită iniţial cu două motoare pe benzină — unitatea 1.6 MPI, aspirată natural, dezvoltă 110 CP şi se cuplează standard la cutia manuală cu 5 trepte, opţional fiind disponibilă cutia DSG cu 6 rapoarte. Mai sus s-a situat benzinarul turbo 1.5 TSI, care livrează 150 CP şi 250 Nm, fiind cuplat la cutia automată DSG cu 7 rapoarte. Iniţial clienţii pot alege dintre două nivele de echipare, Ambition şi Style, cu un preţ de pornire pentru varianta incipientă de 14,500 euro. Mai detaliat am analizat preţurile pentru noua Scala în Moldova într-un articol dedicat.
Skoda Scala poate fi văzută acum în showroom-ul Skoda de pe strada Calea Orheiului 111/6 din Chişinău, acolo unde este expusă o unitate mai dotată cu nuanţa specială de verde Rallye Green Metallic.
0
2,242
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!