Premieră mondială: noua generaţie Audi A3 Sportback se prezintă în primele imagini şi detalii

3 Martie 2020, 14:43
Denis Godorozea
Audi publică în premieră mondială primele imagini şi informaţii despre noua generaţie A3 Sportback. Hatch-ul german a căpătat un aspect exterior mai stilat, mai dinamic, dar şi mai agresiv. Substratul tehnic a fost revizuit în totalitate, iar compacta a beneficiat pentru prima de un sistem de propulsie mild-hybrid.
La nivel de design exterior noua generaţie Audi A3 a simţit o evoluţie consistentă, având o siluetă asemănătoare cu cea a modelului precedent, dar mult mai dinamică şi stilată. Elementele caroseriei par a fi inspirate concomitent de la mai multe modele din gama actualizată, precum SUV-ul e-tron şi noul break A6 Avant, şi combinate ulterior cu iscusinţă, astfel încât tabloul general este familiar, dar şi original în raport cu fiecare alt model cu sigla Audi.
Modificări similare au avut loc şi la interior, unde clienţii pot opta pentru un instrumentar de bord digital cu ecran de 10.25 inch şi un ecran al sistemului multimedia actualizat de 10.1 inch. Germanii au suplinit lista sistemelor de siguranţă activă şi asistenţilor pentru şofer, acestea fiind adaptate la portofoliul actual al companiei şi legislaţia înăsprită din Europa. Printre alte noutăţi se enumeră noul tip de tapiserie realizată din plastic reciclat, însă despre această opţiune germanii au anunţat cu câteva zile mai devreme.
Audi nu a oferit informaţii complete despre motorizările pregătite pentru noua generaţie A3 Sportback. Iniţial a fost anunţat benzinarul TFSI de 1.5 litri, cu 4 cilindri, capabil să livreze 150 CP la activ. Lista versiunilor pe motorină este compusă deocamdată dintr-un singur motor — propulsorul 2.0 TDI, disponibil în două variante de putere, cea de top fiind de 150 CP. Standard motoarele sunt cuplate la o cutie manuală cu 6 rapoarte, iar opţional clienţii pot opta pentru cutia robotizată S tronic cu 7 rapoarte. Indiferent de transmisie, însă, cu motorizările respective Audi A3 poate avea doar tracţiune pe puntea faţă.
După startul vânzărilor lista motorizărilor va fi suplinită cu noua unitate turbo pe benzină, de 1.0 litri, cu 3 cilindri, cu 110 CP la activ, dar şi varianta micro-hibridă cu benzinar TFSI de 1.5 litri acompaniat de un generator-starter. Nu vor lipsi nici versiunile plug-in hybrid, ba pentru A3 de generaţie nouă sunt rezervate cel puţin două motorizări de acest tip.
0
1,462
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!