Premieră mondială: noua generaţie Skoda Octavia RS iV! Pentru prima dată cu sistem plug-in hybrid

3 Martie 2020, 13:07
Denis Godorozea
Skoda prezintă în premieră mondială noua generaţie Octavia RS — pentru prima dată sportiva din Mlada Boleslav optează pentru un sistem de propulsie plug-in hybrid. Să descoperim, deci, cel mai performant model din gama Skoda!
De altfel, substratul tehnic al noii Octavia RS iV nu este o enigmă — anterior cu un sistem de propulsie similar au debutat modelele Cupra Leon eHybrid şi Volkswagen Golf GTE. Astfel, modelul de performanţă al cehilor are la bază benzinarul turbo 1.4 TSI, acompaniat de un motor electric integrat în cutia robotizată DSG cu 6 rapoarte. Sistemul de propulsie livrează la activ 245 CP şi un cuplu maxim record de 400 Nm, transmis pe puntea faţă. În această ipostază sportcar-ul hibrid poate accelera până la 100 km/h în 7.3 secunde, având o viteză maximă de 225 km/h.
Deşi este mai puternică decât generaţia precedentă, noua Octavia este, totuşi, mai lentă — Skoda Octavia RS de generaţia a treia putea accelera până la 100 km/h în 6.8 secunde şi accelera până la 250 km/h. Însă noua Octavia va avea ulterior ocazia să-şi ia revanşa cu versiunile de top, echipate doar cu motoare termice. Acestea, însă vor fi prezentate mai târziu. În schimb, noua Octavia RS iV poate rula în regim 100% electric, având o baterie de 13 kWh care garantează o autonomie de circa 60 km, calculată conform standardului WLTP.
Din punct de vedere stilistic Skoda Octavia RS iV se distinge de versiunile de serie prin barele de protecţie restilizate, cu incizii de aer mai agresive. Partea frontală are integrat un splitter aerodinamic, în timp ce la posterior se regăseşte un difuzor inspirat de la sportivele de circuit. Inserţiile cromate au fost înlocuite cu accente de culoare neagră, iar standard Octavia RS iV este echipată cu jante de 18 ţoli originale, opţional fiind oferite jantele de 19 inch.
0
2,378
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!