Premieră mondială: noul Porsche 911 Turbo S, cel mai rapid din istorie!

3 Martie 2020, 16:04
Denis Godorozea
Porsche prezintă versiunea de top a noii generaţii 911 Turbo S. Noul model 992 păşeşte dârz pe teritoriul supercar-urilor de milioane şi le piate umili cu uşurinţă pe circuit, or este cel mai rapid model de serie din istoria renumitului 911 în exerciţiul de acceleraţie de la 0 până la 100 km/h. Germanii au prezentat sportcar-ul în versiunile coupe şi cabriolet.
Comparativ cu celelalte versiuni de serie, noul 911 Turbo S a fost mărit cu 45 mm în lăţime la nivelul părţii frontale, şi cu 20 mm la nivelul posteriorului. Pentru prima dată varianta de serie este echipată cu jante de dimensiuni diferite — pentru puntea faţă sunt rezervate jante de 20 ţoli, pe când pentru axul posterior sunt prevăzute jante de 21 ţoli.
Sportcar-urile sunt propulsate de noul benzinar boxer de 3.8 litri, echipat cu două turbocompresoare, care poate livra acum 650 CP şi 800 Nm, mai mult cu 70 CP şi 50 Nm decât putea dezvolta generaţia precedentă. Graţie acestui surplus de putere, Porsche 911 Turbo S a devenit mai agil decât predecesorul cu 0.2 secunde, fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în 2.7 secunde.
Imaginaţi-vă, că Bugatti Chiron execută acelaşi exerciţiu în 2.5 secunde! Ei bine, fiind, totuşi, un sportcar, Porsche 911 Turbo S nu este un oponent pentru supercar-ul francez, or viteza maximă pe care o poate atinge se limitează la 330 km/h. Germanii mai informează că viteza de 200 km/h este atinsă în 8.9 secunde.
Standard Porsche 911 Turbo S este echipat cu sistemul performant de tracţiune integrală Porsche Traction Management (PTM), suspensie sport activă Porsche Active Suspension Management (PASM) cu o gardă la sol micşorată cu 10 mm. Zgomotul produs de sistemul de evacuare poate fi ajustat de şofer sau în funcţie de regimul de rulare selectat. Standard Turbo S este echipat cu sistemul audio Bose şi pachetul Sport Chrono.
0
4,212
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!