Premieră: noile Alfa Romeo Giulia GTA şi Giulia GTAm, cele mai dinamice sedanuri din gamă

2 Martie 2020, 19:41
Denis Godorozea
Alfa Romeo prezintă în premieră mondială noile versiuni de performanţă Giulia GTA şi Giulia GTAm, cele mai performante şi dinamice versiuni din gamă şi o surpriză pentru fanii mărcii italiene. Pe lângă modificările aplicate substratului tehnic, cele două sportive au beneficiat de câte un pachet aerodinamic exterior extrem de agresiv, în special varianta Giulia GTAm.
Indiferent de versiunea aleasă, Alfa Romeo Giulia GTA şi GTAm vor fi echipate cu benzinarul turbo V6 de 2.9 litri, care livrează un maxim de 540 CP, deci cu 30 CP mai mult decât poate oferi varianta de top de serie Giulia Quadrifoglio, care a şi stat la baza noilor versiuni. Surplusul de putere nu este unica modificare tehnică, însă, or la îmbunătăţirea caracteristicilor dinamice au contribuit elementele caroseriei, datorită cărora greutatea sedanului este mai mică cu 100 kg. În noua ipostază Giulia poate accelera până la 100 km/h în 3.6 secunde.
Ei bine, Giulia GTA şi GTAm utilizează acelaşi substrat tehnic, ba indică şi performanţe similare, însă din punct de vedere stilistic automobilele se disting mult — dacă GTA are un aspect exterior agresiv, dar mai rezervat, atunci varianta GTAm nu se teme să exagereze cu agresivitatea. Pe lângă cele menţionate, noile versiuni se vor distinge în trafic de sedanurile de serie prin nuanţele exclusive de caroserie şi câteva seturi de jante originale de 20 ţoli.
Ambianţa interioară nu a suferit modificări la fel de masive precum exteriorul. Însă aici italienii oferă suprafeţe tapisate cu Alcantara, precum planşa de bord şi panourile portierelor. Exclusiv pentru versiunea GTAm sunt rezervate scaune din fibră de carbon, tapisate cu Alcantara şi piele, pe când bancheta spate a fost eliminată în totalitate.
Noile versiuni Alfa Romeo Giulia GTA şi Giulia GTAm pot fi comandate acum. Preţurile nu au fost anunţate, însă vor fi, cu siguranţă, pe măsură. În total italienii planifică să producă doar 500 unităţi speciale.
0
2,431
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!