Prima generaţie Audi S6 într-o stare tehnică perfectă este vândută acum în Olanda

17 Martie 2020, 18:01
Denis Godorozea
O nouă bijuterie de colecţie a fost expusă în vânzare în Olanda. De această dată am găsit pe un site de vânzări auto rulate un model foarte interesant produs de Audi — este vorba despre prima generaţie a sedanului de performanţă Audi S6, produs pe baza generaţiei Audi 100/A6 C4 şi introdus odată cu facelift-ul generaţiei respective.
Modelul din imagini a fost produs în luna ianuarie a anului 1996, însă de atunci nu a fost exploatat la maxim, astfel încât odometrul indică în prezent un parcurs de doar 29,015 kilometri. O astfel de exploatare blândă a rezultat într-o stare tehnică perfectă şi elemente originale pe caroserie şi la bord, care au ajuns cu bine şi în zilele noastre, după mai bine de 20 de ani de la producţie.
Audi S6 de primă generaţie a fost echipat cu benzinarul turbo de 2.2 litri, cu 5 cilindri, ce livra 230 CP şi 326 Nm cuplu maxim. Resursele motorului sunt gestionate de cutia manuală cu 5 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală quattro. În ipostaza respectivă sedanul german poate accelera până la 100 km/h timp de 6.7 secunde, având o viteză maximă de 235 km/h.
În acei ani versiunea de performanţă era echipată mai generos, cu tapiserie din piele, sistem de climatizare automatizat şi geamuri acţionate electric. Bineînţeles, au fost prezente şi sisteme de siguranţă activă ABS şi ESP.
Maşina din imagini are un preţ de 33,950 euro, unul accesibil, probabil, pentru colecţionarii şi fanii înrăiţi ai mărcii, în special în contextul în care peste câteva decenii preţul ar putea fi majorat dublu sau chiar triplu de la preţul indicat acum. Cu siguranţă, maşina va completa perfect garajul unui fan mai înstărit al mărcii din Ingolstadt.
0
5,142
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!