Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea de muzică bună №35, azi pentru #StamAcasa

29 Martie 2020 - 14:56
Ilie Toma
Recomandările noastre de muzică obişnuiau să conţină albume potrivite pentru condusul plăcut al unei maşini. Dar în perioada asta, când #StamAcasă cu toţii din cauza pandemiei, am ales altfel de albume. Tot cu muzică bună, dar bună mai ales pentru nişte activităţi plăcute în căminul familial: un joc de şah cu copiii mai mari, de exemplu, un aşa-numit joc de societate cu familia sau lectura unei cărţi. De fapt, multe din albumele pe recomandate de noi în cele 34 de ediţii anterioare s-ar potrivi bine şi pentru a fi ascultate în casă, dar selecţia de astăzi am făcut-o anume cu #carantina în gând, anume alegând muzica perfectă pentru un fundal acustic mai plăcut acasă. Pentru că avem cu toţii nevoie de asemenea mici doze de frumos şi plăcut, pentru a ne face mai uşoară această perioadă grea.
Iată, deci, care sunt recomandările de astăzi:

Recomandarea Electronic:
Grimes — Miss Anthropocene (Deluxe Edition). 2020.
Apple Music | Deezer | Spotify
După numele de scenă Grimes se ascunde, de fapt, o tânără muziciană din Canada, pe nume Claire Elise Boucher, nucleul muzicii căreia e electronic, dar care nu s-a sfiit să mai experimenteze cu mixarea stilurilor. Cariera ei nu e foarte lungă, iar primele albume au fost lansate cu dificultate, suferind amânări din cauza neînţelegerilor cu casele de producţie. Şi totuşi, acest proaspăt album, lansat în 2020, are ceva special şi atrăgător în el, fapt care ne-a şi făcut s-o recomandăm aici. Deşi în mod normal am fi pus un album care-şi menţine constant acelaşi stil de muzică pe tot parcursul lui, aşa cum ar trebui pentru o activitate de stat acasă, Miss Anthropocene reuşeşte să exploreze un pic şi din pop, şi din drum and bass, dar revine întotdeauna la un nucleu electronic un pic cosmic, care-l face plăcut de savurat şi în casă, mai ales dacă aveţi un sistem audio generos cu basurile şi cu fidelitatea sunetului. Şi apropo, după ce-am inclus albumul în lista de recomandări, am aflat şi o altă conexiune a autoarei cu lumea auto — se pare că din 2018 încoace ea e partenera lui Elon Musk, cu care aşteaptă în curând şi un copil. Da, acel Elon Musk, de la Tesla.

Recomandarea Jazz:
Melody Gardot — The Absence. 2012.
Apple Music | Deezer | Spotify
Albumul ăsta a fost descoperirea plăcută a acestei săptămâni pentru mine. Iar Melody Gardot, muziciana, ştie pe propria piele ce înseamnă carantina. După un accident suferit în 2003, ea a fost ţintuită un an întreg la pat. A început a înregistra mostre proprii de muzică drept tratament de recuperare. Au urmat două albume bune, lansate în 2008 şi 2009, după care o nouă perioadă de absenţă de 3 ani. Şi după aceşti trei ani a venit şi albumul The Absence, cel pe care-l recomand astăzi. Mi-a părut cel mai inspirat dintre toate, cel mai consistent. Dovadă clară că după carantină, după absenţă, lucrurile reînvie uneori mai viguros şi mai rapid decât poţi spera!

Recomandarea Rock:
Electric Light Orhestra — On the Third Day. 1973.
Apple Music | Deezer | Spotify
Ascultând albumul ăsta pe fundal, eu am savurat lectura unei cărţi bune. Am jucat în altă zi şi o partidă de şah cu fiul meu. E un album care curge în acelaşi tempou, dar care e suficient de inspirat încât să nu dispară niciodată prea tare în fundal şi să vrei să-l mai asculţi. Formaţia Electric Light Orchestra e cunoscută şi apreciată de fanii rock-ului clasic, cel de demult, întrucât istoria ei a pornit în anul 1970. Pe atunci muzica lor nici nu era chiar rock „adevărat”, ci un soi de revoluţie scandaloasă, în care Roy Wood, creatorul, a vrut să mixeze instrumente clasice cu cele din rock, ba chiar explorând şi potenţialul muzicii electronice, aşa cum era ea posibilă în acei ani. Şi albumul ăsta întruchipează acel concept timpuriu al formaţiei, ajuns deja o formă conturată şi plăcută de a fi savurată cap-coadă.

Audiţie plăcută!
» Iar aici aveţi şi toate celelalte recomandări de muzică bună ale noastre
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter