Record absolut de viteză: Koenigsegg anunţă că noul Jesko Absolut poate atinge viteze de peste 530 km/h!

6 Martie 2020, 16:14
Denis Godorozea
Pentru Salonul Auto de la Geneva cei de la Koenigsegg planificau premiera noii versiuni Jesko Absolut. Din cauza anulării evenimentului maşina a fost prezentată în web, însă jurnaliştii occidentali au avut ocazia să discute cu fondatorul companiei în cadrul unui interviu, în care Christian von Koenigsegg a relatat mai multe detalii despre noua versiune a supercar-ului şi a promis că aceasta este cea mai rapidă maşină de serie de pe planetă, fiind capabilă să spulbere recordul stabilit de Bugatti Chiron Super Sport 300+.
Koenigsegg Jesko Absolut este o nouă versiune a proaspătului supercar suedez, pregătită special pentru stabilirea recordurilor de viteză, dar care va putea fi achiziţionată de clienţii companiei. Comparativ cu versiunile prezentate anterior, noua Absolut se distinge prin lipsa unui eleron posterior fixat într-o singură poziţie, locul căruia a fost preluat de două stabilizatoare active aerodinamic şi un splitter frontal. Datorită modificărilor Absolut este mai lung decât Jesko standard cu 85 mm.

Amintim că Koenigsegg Jesko este propulsat de benzinarul twin-turbo V8 de 5.0 litri, capabil să dezvolte 1,622 CP şi 1,500 Nm, parametri valabili şi pentru noua versiune. Motorul se cuplează la cutia robotizată Light Speed Transmission cu 9 rapoarte.
Într-un interviu pentru publicaţia Road&Track Christian von Koenigsegg a relatat că teoretic maşina poate atinge viteze de 532 km/h — date rezultate din calculele realizate de computer în baza parametrilor maşinii. Compania nu planifică, însă, în viitorul apropiat să demonstreze acest rezultat, însă nu exclude posibilitatea de a lansa maşina pe un traseu specializat, unde Jesko Absolut să-şi pună la încercare forţele în detronarea noului Chiron Super Sport 300+, care accelerat la viteze de peste 490 km/h. Suedezii se află în căutarea unui astfel de traseu acum, or simplu nu vor avea acces pe traseul de teste a celor de la Volkswagen.
1
2,857
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!