Renault prezintă conceptul revoluţionar Morphoz! Automobilul îşi poate modifica lungimea şi ampatamentul

2 Martie 2020, 17:41
Denis Godorozea
Renault demonstrează noile tehnologii din propriul portofoliul şi modul în care va evolua designul viitoarei game de modele cu conceptul Morphoz. Conceptul a fost porgramat pentru premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, însă din cauza anulării evenimentului, acesta este prezentat acum exclusiv în mediul online. Nu este exclus, însă, că conceptul spectaculos va putea fi văzut ulterior la unul dintre evenimentele auto internaţionale.
Renault Morphoz este un crossover conceptual capabil să-şi modifice formile şi dimensiunile în timp real, de sine stătător. Un transformer! Lungimea maşinii ba chiar şi ampatamentul pot fi modificate în funcţie de necesităţile şi preferinţele celui din spatele volanului. Regimul standard, denumit "City", prevede o lungime de 4.4 metri şi un ampatament de 2.7 metri. În funcţie de regimul ales, lungimea poate fi mărită până la 4.8 metri, iar ampatamentul în acest caz poate constitui 2.9 metri. De spaţiu adiţional vor beneficia pasagerii banchetei spate, iar concomitent poate fi mărit volumul portbagajului.
În funcţie de regimul ales poate varia şi autonomia maximă. Astfel, standard Morphoz este echipat cu baterie de 40 kWh, care-i asigură o autonomie de 400 km, iar opţional clienţii pot opta pentru o baterie adiţională, instalată în locul celei standard într-un regim de rulare cu ampatament mărit, de 50 kWh. Autonomia maximă poate atinge, astfel 700 km. Bineînţeles, Renault Morphoz este un concept 100% electric. Fiind echipat cu un motor electric, crossover-ul are la activ standard 136 CP, însă în regimul Travel cu ampatament mărit puterea poate fi majorată până la 217 CP. Motorul este situate pe puntea faţă.
O altă mică revoluţie făcută de francezi este posibilitatea maşinii de a împărtăşi energia stocată în baterii cu alte obiecte şi chiar infrastructura urbană. De exemplu, maşina poate alimenta iluminatul stradal sau chiar o clădire! Nu în ultimul rând, cei de la Renault se mândresc cu utilizarea pe scară largă a materialelor reciclabile, precum tapiseria de la bord realizată din plastic reciclat.
Renault Morphoz are la bază platforma modulară CMF-EV, platformă ce va sta ulterior la baza electromobilelor dezvoltate de Alianţa Renault-Nissan. O bună parte din tehnologiile debutate cu Morphoz se vor regăsi pe electromobilele de serie, precum sistemul de pilot automat de nivelul III. Concomitent, francezii planifică să ofere clienţilor posibilitatea de a alege o versiuni de tapiserie din materiale reciclate.
0
1,594
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!