Ruf prezintă sportcar-ul fascinant Rodeo pentru aventuri pe teren accidentat

10 Martie 2020, 11:30
Denis Godorozea
Atelierul de tuning Ruf, renumit în întreaga lume anume pentru modificarea sportcar-urilor Porsche, prezintă un nou proiect fascinant, denumit Rodeo, care se inspiră de la modelele clasice a constructorului din Stuttgart, dar oferă performanţe similare celor de care sunt capabile modele modele contemporane Porsche, ba chiar niţel mai mult, cu posibilităţi sporite în offroad.
Noul Ruf Rodeo face parte din seria CTR şi SCR, sportcar-urile lansate mai devreme de atelierul german, şi adoptă un limbaj stilistic similar, inspirat de la modelele clasice Porsche. Substratul tehnic este, însă, unul original.
Platforma noului Rodeo este executată din fibră de carbon, pentru un surplus de rigiditate în tandem cu o greutate mai mică a sportcar-ului final. Carcasa de siguranţă şi panourile caroseriei sunt realizate din oţel. Suspensia absolut originală nu are nimic comun cu sportcar-urile Porsche 911, indiferent de generaţie, aici fiind utilizate suspensii dublu-braţ faţă şi spate. Datorită adaptărilor Ruf Rodeo are o gardă la sol simţitor mai mare în raport cu modelele de serie Porsche 911 sau sportcar-urile lansate mai devreme, Ruf CTR şi SCR.
Rodeo este propulsat de benzinarul aspirat natural, preluat de la Ruf SCR — unitatea boxer de 4.0 litri, cu 6 cilindri, are la bază motorul Porsche, însă cea mai mare parte din componente sunt originale. Propulsorul poate livra la activ 510 CP şi 470 Nm, fiind cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe ambele punţi. Germanii nu au dezvăluit prea multe detalii despre substratul tehnic, însă au relatat că cel din spatele volanului va putea seta individual modul de distribuţie a cuplului între axe, astfel încât Rodeo să devină un driftcar. Totodată clienţii mai pretenţioşi pot opta pentru benzinarul turbo, preluat de la Ruf CTR.
La ora actuală Ruf Rodeo are statut de concept — germanii nu au precizat dacă maşina va fi produsă în serie şi care va fi preţul final. Nu este exclus ca varianta de serie să fie diferită de conceptul prezentat acum — cel puţin bara de protecţie faţă şi o parte din elementele decorative vor fi eliminate.
0
1,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!