SUV-ul electric de serie Skoda Enyaq a fost surprins cu camuflaj minim în timpul testelor

6 Martie 2020, 09:27
Denis Godorozea
Versiunea de serie a primului SUV electric din gama Skoda a fost surprinsă în timpul testelor pe drumurile publice. La scurt timp după ce cehii au anunţat denumirea şi primele detalii despre Enyaq, o parte din elementele de design a acestuia au fost dezvăluite cu primele poze neoficiale. Să vedem, deci, cât de mult se distinge varianta de serie de conceptul Vision iV!
Apariţia crossover-ului electric Skoda Enyaq a fost prevestită anterior de conceptul stilat Skoda Vision iV — cehii au prezentat SUV-ul cu siluetă de coupe şi aspect exterior mai stilat decât actuala gamă a constructorului din Mlada Boleslav, iar noi am anticipat că versiunea de serie va avea un design şi siluetă foarte apropiate de cele conceptuale. Până la urmă, însă, rolul primului crossover electric va reveni unui model cu siluetă mai practică, inspirată de la proaspătul SUV Volkswagen ID.4, prezentat în primele imagini oficiale acum câteva zile.
Aşadar, Enyaq-ul de serie va avea o siluetă de SUV clasic, asemănătoare cu Kodiaq, însă caroseria va fi împrumutată aproape în întregime de la Volkswagen ID.4. Totuşi, Enyaq va fi un model original chiar şi pe fundalul actualei game de modele din Mlada Boleslav, cu faruri şi blocuri optice mai stilate. De altfel, o versiune mai stilată Enyaq cu siluetă de coupe ar putea apărea ulterior cu indicile GT, or cehii au lansat astfel de modele anterior în China pentru modelele Kamiq şi Kodiaq.
Din punct de vedere al substratului tehnic Skoda Enyaq va fi identică cu noul ID.4, ceea ce înseamnă că versiunea de top va fi echipată cu baterii de 83 kWh, capabile să asigure o autonomie de circa 500 km, calculată conform standardului WLTP. Cehii vor oferi câteva variante de motorizări, cea incipientă având un singur motor electric, situat pe puntea spate. Variantele de top vor avea tracţiune integrală şi două motoare electrice.

Cel mai probabil premiera noului SUV electric Skoda va avea loc în câteva luni, iar startul livrărilor este planificat pentru primele luni ale anului viitor.
0
2,663
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!