Sărbătoare istorică la Tesla: constructorul american a produs un milion de electromobile!

10 Martie 2020, 13:47
Denis Godorozea
Moment istoric la Tesla — constructorul american a anunţat producţia electromobilului cu numărul 1,000,000. Modelul jubiliar este un crossover compact Tesla Model Y, care a ajuns pe linia de producţie acum câteva zile. Anunţul a fost făcut de Elon Musk, fondatorul companiei, pe reţeaua de socializare Twitter.
Prin această performanţă Tesla a reuşit să devină primul constructor auto din lume, care a produs un milion de automobile cu sisteme de propulsie 100% electrice. Electromobilul aniversar a părăsit porţile uzinei din Freemont, SUA, acesta fiind un Tesla Model Y de culoare roşie, noul crossover compact care abia a fost lansat în producţia de serie.

Depăşirea pragului de un milion de electromobile este abia începutul istoriei de succes Tesla — americanii planifică să amplifice simţitor producţia datorită noilor uzine, or cererea pentru electromobilele americane este în continuare mare şi depăşeşte mult capacitatea de producţie a companiei. Concomitent, americanii planifică să diversifice gama de modele prin lansarea unor electromobile noi, printre care proaspătul pick-up Cybertruck şi camionul electric Tesla Semi.
Uzina Tesla din Freemont are o capacitate de producţie anuală de 500,000 electromobile. Recent a fost dat startul producţiei la uzina din Shanghai, care poate lansa anual câte 150,000 automobile, iar în următorii ani va fi inaugurată prima uzină europeană Tesla, construcţia căreia a demarat de curând în apropierea oraşului Berlin. Uzina respectivă va avea o capacitate anuală de producţie de 500,000 unităţi anual şi va prelua construcţia celor mai solicitate modele din gamă — Tesla Model 3 şi Tesla Model Y.
0
1,359
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!