Se ieftinesc carburanţii! Companiile petroliere din Moldova au afişat preţuri mai mici cu circa 1 leu

10 Martie 2020, 12:09
Denis Godorozea
Se ieftinesc carburaţii în Moldova — mai multe companii petroliere din ţara noastră au afişat astăzi, 10 martie 2020, preţuri mai mici pentru combustibil. Astfel, preţul pentru un litru de benzină la pompă a scăzut cu circa un leu, pe când motorina este mai ieftină cu circa 90 bani. Gazul lichefiat indică acum un preţ cu circa 30 bani mai mic decât anterior.
Aşadar, preţul mediu pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 este acum de circa 17.55 lei. Motorina costă aproximativ 15.32 lei per litru, pe când gazul lichefiat indică un preţ de circa 10.20 lei.

Menţionăm că nu toţi operatorii au indicat preţuri mai mici pentru combustibil în dimineaţa zilei de azi. Cel mai probabil ieftinirile se datorează prăbuşirii preţului pentru petrol pe piaţa internaţională, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Astfel, preţul unui baril de petrol a indicat o descreştere de circa 30% în SUA. Aceasta este cea mai simţitoare scădere a preţului petrolului pe arena internaţională — anterior o prăbuşire similară a avut loc în septembrie 2001, când preţul petrolului a indicat o scădere cu 15%.
0
3,801
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!